Održana sjednica Općinskog vijeća Općine Feričanci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Večeras je održana sjednica Općinskog vijeća Općine Feričanci. Vijeće je prihvatilo Statut Općine. Naime, Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi, Općinsko vijeće Feričanci od sljedećeg će mandata imati 9, umjesto kao dosad 11 vijećnika. Osim toga, Općina s obzirom na broj stanovnika, više neće imati zamjenika načelnika. Javno će objavljivati trošenje proračunskih sredstava na svojim mrežnim stranicama.

Vijećnici su prihvatili i izvješće o radu davatelja usluge prikupljanja otpada za prošlu godinu. Direktor „Rad“-a d.o.o. Đurđenovac Oliver Abičić izvijestio je kako je od 1. travnja u feričanačkoj općini započelo odvojeno prikupljanje otpada. Ukupan prihod iznosio je 354.580 kuna. Najavio je da će početi s dostavom opomena stanovnicima koji ne razvrstavaju otpad. Što se tiče stanja sigurnosti u prošloj godini, Policijska postaja Našice izvijestila je da na području Općine Feričanci nisu evidentirana teža kaznena djela.

Pod aktualnim satom, načelnik Marko Knežević istaknuo je kako je u tijeku saniranje rasvjete na groblju, a dalje slijedi izgradnja ograde i uređenje županijske ceste kako bi se smanjila opasnost za pješake stoga će se asfaltirati pješačka staza. Što se tiče kružnog toga u Feričancima, natječaj će biti raspisan već ovaj ili sljedeći tjedan.

tekst i foto: N.Pavlus

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit