Održana sjednica Općinskog vijeća Općine Đurđenovac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Đurđenovcu je jučer održana 10. sjednica Općinskog vijeća koja je uobičajeno započela aktualnim satom za vrijeme kojega su vijećnici postavljali pitanja načelniku Općine. Vijećnik Ivo Kljajić ukazao je na problem autobusnih stajališta u centru i pored tržnice na kojima nema nadstrešnica, a zanimalo ga je i hoće li se i kada sanirati oštećenja na cesti kroz Radničku ulicu. Načelnik Hrvoje Topalović je odgovorio kako je uređenje autobusnih stajališta u planu te će biti izrađena u nešto modernijem stilu kako bi se što bolje uklopila u okoliš. Što se tiče sanacije kolnika u Radničkoj ulici Topalović je naglasio kako je to već učinjeno u nekoliko navrata, no radi se o podzemnim vodama i kanalima koji utječu na nastanak oštećenja, a nekoć su na tom području bili i veliki bunari. Topalović je zaključio kako će se prije generalnog uređenja pričekati postavljanje kanalizacije. Vijećnik Siniša Abičić postavio je pitanje vezano uz uređenje mostova u naselju Šaptinovci koji su u dosta lošem stanju, a načelnik mu je odgovorio kako će u vrlo skoro vrijeme biti obnovljen most kod mlina za što su i osigurana sredstva u Proračunu, a u planu je i obnova ostalih mostova. Vijećnik Mirko Pritišanac još je jednom ukazao na problem oštećenja krovišta na društvenom domu u Šaptrinovcima, pitavši kada će taj problem biti otklonjen. Načelnik Topalović je odgovorio kako najprije treba pregledati krovište i utvrditi stanje i nakon toga izraditi troškovnik, a ukoliko je stanje zaista hitno odmah i sanirati.

Vijećnici su na jučerašnjoj sjednici jednoglasno prihvatili informaciju o stanju sigurnosti na području Općine Đurđenovca koje je ocijenjeno dobrim, jednoglasno je prihvaćeno i izvješće o radu Hrvatske knjižnice i čitaonice Đurđenovac za 2022. godinu, a većinom glasova prihvaćeno je financijsko izvješće o poslovanju Dječjeg vrtića Jaglac Đurđenovac.

Sjednici je bio nazočan i direktor komunalnog poduzeća Rad d.o.o. Đurđenovac koji je vijećnicima ukratko pojasnio prijedlog Odluke o grobljima i Općim uvjetima isporuke komunalne usluge pokojnika i održavanje groblja na području općine Đurđenovac. Obje su odluke prihvaćene jednoglasno, dok je većinom glasova prihvaćen prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada. Prema riječima direktora Abičića uslijed dvostrukog povećanja cijena zbrinjavanja otpada tvrtke Univerzal Đakovo gdje se odvozi komunalni otpad, došlo je do korekcije cijene, odnosno poskupljenja usluge koja će sada za kućanstva iznositi 9,29 eura mjesečno umjesto dosadašnjih 7,57 eura. Na inicijativu načelnika Hrvoja Topalovića vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog da se sportski kompleks koji uključuje nogometni stadion, teniske terene i kuglanu nazove Sportski centar „Ivan Kovač Kljova“ u spomen na nedavno preminulog nogometaša i dugogodišnjeg sportskog djelatnika.

Na kraju sjednice predsjednica Općinskog vijeća Dragica Pavlić svim je vijećnicama i vijećnicima čestitala blagdan sv. Josipa – Dan Općine Đurđenovac.

 

tekst i foto: D.Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit