Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač – Ljiljana Zidar nova-stara predsjednica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je u Podgoraču održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač. Načelnika Općine Gorana Đanića i svih 13 vijećnika, koji su na nedavno održanim lokalnim izborima dobili povjerenje birača, na početku sjednice pozdravio je pročelnik Upravnog odjela Općine Podgorač Jurica Požega upoznavši sve nazočne s pravnim odredbama konstituiranja Općinskog vijeća. Nezavisna lista Gorana Đanića osvojila je osam vijećničkih mjesta, HDZ 4, a koalicija SDP-HSU-HSS ima jedno vijećničko mjesto. Nakon izbora Mandatnog povjerenstva, koje je nakon kraće stanke iznijelo prijedloge za izbor Povjerenstva za izbor i imenovanja, predsjednica Povjerenstva Sanja Kuruc iznijela je prijedlog za izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Općinskog vijeća. S devet glasova za i četiri suzdržana glasa, za predsjednicu Općinskog vijeća Općine Podgorač izabrana je Ljiljana Zidar, koja je ovu dužnost obnašala i u prethodnom mandatu. Također većinom glasova za dopredsjednika Općinskog vijeća izabran je Josip Mojzeš. Nakon intoniranja hrvatske himne, vijećnici su položili prisegu. Zahvalivši se na ukazanom povjerenju, nova – stara predsjednica Općinskog vijeća Ljiljana Zidar istaknula je kako se nada da će suradnja s vijećnicima i u ovom mandatu biti uspješna i konstruktivna. Predsjednici i zamjeniku te svim vijećnicima na izboru je čestitao načelnik Općine Goran Đanić, istaknuvši kako se nada da će u predstojećem mandatu svi zajedno raditi na dobrobit svih mještana Općine Podgorač, bez obzira na stranačke boje.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit