Održana 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U novoobnovljenoj gradskoj vijećnici danas je održana 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica. Uz ostalo, Vijeće je prihvatilo godišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna za prošlu godinu. Gradonačelnik Josip Miletić konstatirao je da se proračun od 2017. godine poduplao, što se može zahvaliti europskim sredstvima kojima se razvija Grad. Podsjetio je da je 2017. godine izvršenje proračuna bilo 37 milijuna kuna, 2018. godine 56 milijuna kuna, a za 2019. je izvršenje proračuna oko 75 milijuna kuna, što – smatra – dovoljno govori o kvaliteti rada u Gradu. Vijeće je prihvatilo i izvješće o radu gradonačelnika od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine. Nadalje, prihvatilo je i Prijedlog programa poticanja razvoja poduzetništva na području Grada za ovu godinu. Kako je rekao gradonačelnik, povećane su dosadašnje mjere za razvoj poduzetništva. Mjere za zapošljavanje i samozapošljavanje sada su 10.000 kuna za visoku stručnu spremu, 7.500 za višu i 5.000 kuna za srednju stručnu spremu. Uvedene su i nove mjere za kupnju opreme, izložbe na sajmovima, deficitarna zanimanja i sve što će poduzetnicima pomoći kako bi ovo razdoblje korona krize prebrodili. Vijeće je donijelo Odluku o davanju suglasnosti za donošenje konačne liste prvenstva za kupnju stana po Programu društveno poticane stanogradnje. Odluka će – rekao je gradonačelnik – biti dostavljena Agenciji i nakon toga će se krenuti s projektno-tehničkom dokumentacijom i izgradnjom stanova. Jednoglasno su donesene odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Našica koja će uskoro biti uručena. Zahvalio je svim vijećnicima, gradskim službama i poduzećima koji su pripremali izvješća i ostale točke dnevnog reda za ovu sjednicu Gradskog vijeća. Predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba istaknuo je kako je nakon stanke uvjetovane koronavirusom i dvije sjednice Vijeća održane elektronskim putem, ovo prva sjednica u obnovljenoj vijećnici. Većina od 26 točaka dnevnog reda su redovita izvješća gradonačelnika, Gradske uprave i poduzeća. Našice su – rekao je – jedno veliko gradilište, nastavljeni su projekti, kriza nije uzrokovala veće probleme s investicijama što je za svaku pohvalu i što će podići kvalitetu života u našem gradu. Zahvalio je vijećnicama i vijećnicima na konstruktivnom radu te Vijeće upoznao kako je vijećnik Vjekoslav Mahovlić izvijestio da više nije član MOST-a, nego od sada djeluje kado nezavisni vijećnik.

teksti foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit