Nova oprema povećava kvalitetu usluga županijskih domova zdravlja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“, ukupne vrijednosti 26,39 milijuna kuna, od čega su 85 posto bespovratna sredstva EU, započeo je 1. prosinca 2017. godine i traje do 1. prosinca 2020. godine. Najveći dio projekta već je proveden, a danas je župan Ivan Anušić potpisao ugovore o korištenju medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme s ravnateljima šest domova zdravlja s područja Osječko-baranjske županije (Osijek, Našice, Đakovo, Donji Miholjac, Beli Manastir i Valpovo) te 20 liječnika koncesionara u tim ustanovama. U tijeku je edukacija liječnika za rad na nabavljenoj medicinskoj opremi. – Projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području naše županije privodi se kraju, a danas potpisanim ugovorima domovi zdravlja i liječnici preuzimaju opremu ukupne vrijednosti 12,63 milijuna kuna. Preostali dio financijskog dijela projekta odnosi se na infrastrukturne radove, ugradnju dizala, prilaza za osobe s invaliditetom, uređenje i proširenje ambulanti te druge radove kojima je omogućen kvalitetniji rad liječnika te pružanje boljih usluga pacijentima – rekao je župan Ivan Anušić. Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak istaknula je kako se prilikom nabave medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme nastojalo obuhvatiti sve potrebe domova zdravlja, njihovih ambulanti i liječnika koncesionara, pa je za potrebe rada 104 liječnika nabavljeno 747 komada opreme. – Čitav projekt usmjeren je poboljšanju pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti u udaljenijim područjima županije kako bi se smanjio pritisak na jedine dvije bolnice u Osječko-baranjskoj županiji. Nabavljena je tako različita oprema za potrebe obiteljske, interne, dentalne te fizikalne medicine i rehabilitacije, pedijatrije, kardiološko-pulmološke djelatnosti, ginekologije. Na taj način na razini primarne zdravstvene zaštite omogućit će se više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka te poboljšati uvjeti primarne zdravstvene zaštite u našim domovima zdravlja i kod koncesionara primarne zdravstvene zaštite, povećati kvaliteta i broj usluga u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti na području županije – kazala je pročelnica Tramišak. Prema potpisanim ugovorima za Dom zdravlja Beli Manastir osigurana je oprema u vrijednosti 1,81 milijun kuna, Dom zdravlja Đakovo ­2,30 milijuna kuna, Dom zdravlja Našice 2,38 milijuna kuna, Dom zdravlja Donji Miholjac 2,58 milijuna kuna, Dom zdravlja Osijek 2,22 milijuna kuna te Dom zdravlja Valpovo 1,33 milijuna kuna. Završeni su i infrastrukturni radovi ukupne vrijednosti 12,42 milijuna kuna, a u tijeku je izgradnja nove zgrade Doma zdravlja Našice u vrijednosti 4,46 milijuna kuna.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit