Održana 19. sjednica Općinskog vijeća Feričanci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je u Feričancima održana 19. sjednica Općinskog vijeća na kojoj su vijećnici raspravljali o 7 točaka dnevnog reda. Među ostalim, jednoglasno je prihvaćen Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH na području Općine Feričanci. Prihvaćena je i Odluka o komunalnom redu kao i Odluka o prihvaćanju polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Općine Feričanci za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine. Usvojeno je i izviješće o radu općinskog načelnika za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. a jednoglasno je  prihvaćena  i odluka o davanju nedavno otvorenog reciklažnog dvorišta u Feričancima na upravljanje komunalnom poduzeću Rad Đurđenovac bez naknade. Kako je pojasnio direktor poduzeća Rad Oliver Abičić, mještani Općine Feričanci sada će imati mogućnost odlaganja i zbrinjavanja raznovrsnog otpada bez naknade o čemu će i dodatno biti obaviješteni, a uskoro će mještani dobiti i kante za razvrstavanje papira i stakla, te vreće za plastiku. Vijećnici su jednoglasno prihvatili i odluku o prijenosu vlasništva nad izgrađenom komunalnom vodnom građevinom vodovodna mreža u mjestu Valenovac na području Općine Feričanci, sukladno kojoj je vlasništvo nad vodovodnom mrežom u Mjestu Valenovac preneseno u vlasništvo javnom isporučitelju vodnih usluga Našičkom vodovodu d.d. bez naknade, o čemu je vijećnicima više ispričao Damir Farkaš voditelj distribucije u Našičkom Vodovodu. Kako je istaknuo, postojeći vodovod kojega su izgradili sami mještani tridesetih godina prošlog stoljeća, bit će prilagođen i priključen na redovitu vodoopskrbu, a mještani će vodu plaćati prema tržišnim cijenama jednako kao i u ostalim mjestima u kojima je Našički vodovod distributer. Farkaš je napomenuo kako su radovi završeni prije 2 mjeseca, investicija je vrijedna preko milijun kuna i uskoro će započeti redovita opskrba.

Tekst i foto: Danko Justić

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit