Održana 17.sjednica županijske Skupštine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Osijeku održana 17. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije – posljednja u ovoj godini. Tijekom aktualnog sata, jedno od vijećničkih pitanja odnosilo se na decentralizaciju u Uredu državne uprave koji bi se do kraja iduće godine trebao spojiti sa Županijama na području cijele RH. Župan Ivan Anušić je odgovrio kako bi naša Županija u svoj sustav trebala primiti 255 djelatnika Državne uprave, no oni neće biti financijsko opterećenje s obzirom da će se njihove plaće i dalje financirati iz državnog proračuna. Vijećnica Marija Dujić (MOST) zamolila je Župana da na kraju ove godine istakne svoje najveće postignuće, odnosno čime je najviše zadovoljan, ali i najveći problem s kojim se susreo u dosadašnjem trajanju mandata. Župan je odgovorio kako najvećim uspjehom smatra veliki broj realiziranih ili započetih projekata, od koji su neki bili godinama najavljivani a sada se realiziraju, što je uostalom i obećao biračima. Kada su u pitanju problemi, Anušić je napomenuo kako je najveći problem u radu s ljudima koji ne razumiju, nemaju volju, nemaju viziju ili ih jednostavno ne zanima ono zbog čega su ovdje, a to je napredak sustava u kojemu se nalaze ili sustava koji vode, bez obzira radi li se o vijećnicima, načelnicima, gradonačelnicima ili ministrima. Vijećnici su na današnjoj sjednici većinom glasova prihvatili informaciju o stanju u gospodarstvu na području Osječko baranjske županije, a koje u posljednje vrijeme prati negativan trend unatoč lošem poslovanju  nekolicine velikih poslovnih subjekata, a riječ je o Agrokoru, Belju i Šećerani. Jednoglasnom odlukom vijećnika, prihvaćen je i prijedlog Odluke o promjeni djelatnosti Doma zdravlja Našice, pri čemu se briše registrirana djelatnost “Medicina rada” a uz preostale registrirane djelatnosti dodaju se “Medicina rada i športa” te “Radiološka dijagnostika”. Također jednoglasno, prihvaćena je i informacija o pristupanju Osječko–baranjske županije Sporazumu o suradnji s preostale četiri slavonske Županije, kao i prijedlog Plana rada Skupštine Osječko – baranjske za 2019. godinu. Županijska je Skupština jednoglasnom odlukom razriješila intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Zlatka Šnajdera radi odlaska u starosnu mirovinu a od prvog travnja iduće godine tu će dužnost obnašati nova intendantica Dražena Vrselja.

Tekst i foto: Danko Justić

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit