Održan tradicionalni susret našičkih pčelara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Članovi Pčelarske udruge “Pčela” Našice danas ( 8.10.2019.) su se po 20. put okupili na ribnjacima obitelji Peršić u Donjoj Motičini. Na tradicionalnom druženju članova udruge i njihovih obitelji, proglašeni su rezultati 11. ocjenjivanja sortnih medova članova udruge. Od trideset uzoraka, čak trinaest je dobilo “Zlatnu pčelu”, dvanaest uzoraka dobilo je “Srebrnu pčelu”, a pet “Brončanu pčelu” za kvalitetu. Odličja su uručili počasni član udruge i dogradonačelnik Krešimir Žagar i predsjednik Udruge Željko Špoljarić. Tom prigodom Krešimir Žagar uputio je svima čestitku na njihovom radu i uspjesima. Željko Špoljarić je naglasio kako se nada da će našički pčelari, usprkos vremenski lošijoj godini i nešto težim okolnostima uspjeti zadržati kvalitetu i nastaviti s dobrim radom. Na skupu je istaknuto kako je članica udruge, Marija Dalšašo, na Državnom ocjenjivanju meda osvojila zlatnu medalju za cvjetni med, što je još jedna potvrda iznimno kvalitetnog rada.
Na 11. ocjenjivanju, “Zlatne pčele” dobili su: Obitelj Kočaj za heljdin i cvjetni med , OPG Dragan Zlosa za bagremov med, OPG Branko Kraljik za suncokretov med, Mirko Jukić za cvjetni med, Krešimir Vojtek za cvjetni, lipov i bagremov med, OPG Tomo Andrašević za suncokretov i lipov med, Damir Bažok za suncokretov med i OPG Jelena Fišer za cvjetni med i med uljane repice.
“Srebrne pčele” dobili su: Palminko Crnković za cvjetni med, OPG Željko Špoljarić za cvjetni med, OPG Branko Kreljik za med uljane repice i bagremov med, Obitelj Kočaj za lipov med i med uljane repice, OPG Albert Kurtanjek za bagremov med, OPG Marija Dalšašo za bagremov med, Tijana Majcen za suncokretov i cvjetni med, Mirko Vuk za cvjetni med i OPG Zdravko Blažević za cvjetni med.
“Brončane pčele” osvojili su Obitelj Kočaj za bagremov med, OPG Dragan Zlosa za cvjetni med, OPG Branko Kreljik za cvjetni med, Tijana Majcen za bagemov med i OPG Albert Kurtanjek za cvjetni med.

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit