Održan prvi Festival frankovke

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Feričancima je,  u organizaciji Poduzetničke lokalne udruge za savjetovanje “FER+PLUS”,  a pod pokroviteljstvom Općine Feričanci, Feravina – Osilovac d.o.o i Osječko-baranjske županije, u subotu održan prvi Festival Frankovke “Feričanci 2018.”  Tijekom prijepodneva održana je Planinarska manifestacija “Kroz šume i vinograde” u organizaciji feričanačkog HPD-a “Sokol” i Dan otvorenih vrata podruma vinarije Feravino. Festival je otvorenim proglasio zamjenik Župana Osječko – baranjske županije Goran Ivanović pohvalivši inicijativu i organizaciju manifestacije koja za cilj ima promovirati najpoznatiju sortu grožđa feričanačkog vinogorja, ali i bogatu turističku ponudu Općine Feričanci. Nazočne su pozdravili i načelnik Općine Feričanci Marko Knežević te Ivan Ergović predsjednik Uprave NEXE Grupe. U kulturno zabavnom dijelu programa nastupili su članovi Crkvaračke garde iz Crkvara te članovi KUD-a Manuel iz Feričanaca. Uz bogatu gastro ponudu, na dvadesetak izložbenih štandova svoje su proizvode, uz domaćine Feravino,  predstavili   vinari iz Slovenije i Mađarske, Erdutski vinogradi, Vina Belje te Udruga vinogradara, vinara i voćara Feričanci,  a predstavile su se i brojne druge udruge svojim delicijama i rukotvorinama. U sklopu Prvog festivala Frankovke, upriličeno je i ocjenjivanje vina. Sedmeročlana komisija na čelu s Matjažom Lemutom, enologom iz Slovenije ocijenila je čak 48 uzoraka. Načelnik Općine Marko Knežević uručio je čak 9 zlatnih, 36 srebrnih i jednu brončanu medalju, a šampion Prvog festivala Frankovke je Frankovka Miraz, berba 2015. vinarije Osilovac – Feravino.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit