Međunarodni dan starijih osoba

 

Danas se obilježava Međunarodni dan starijih osoba. Ovaj dan proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. Prosinca 1990 godine. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima. Međunarodni dan starijih osoba obilježava se svake godine 1. listopada od 1991. godine.

Naša Gradska udruga umirovljenika Našice, koja okuplja čak 860 članova, prigodnim će programom današnji dan obilježiti u Podgoraču jer je praksa da se Međunarodni dan starijih osoba svake godine obilježava u drugoj podružnici udruge. Program će početi u 18 sati u Domu DVD-a Podgorač uz nastup zbora umirovljenika i dodjelu priznanja zaslužnim članovima, a završit će zabavom. Pokrovitelj je Općina Podgorač.

Mladi Gradskog društva Crvenog križa Našice u subotu su povodom Međunarodnog dana starijih osoba, posjetili Dom za stare i nemoćne Tajnovac u Zoljanu. Tom su prilikom svakoj osobi poklonili mali paketić higijene,a nakon toga su druženje nastavili kroz društvene igre, karte, čitanje i razgovor.

 

 

Tekst: Ninoslava Pavlus
Foto: GDCK Našice

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest