Održana sjednica Gradskog vijeća

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageNa današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Našica jednoglasno su i bez rasprave usvojena izvješća o stanju nezaposlenosti i zapošljavanju u prošloj godini, o radu Radija Našice, Zavičajnoga muzeja i Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice te Turističke zajednice Grada Našica. Vijećnici su usvojili i izvješće o stanju obrtništva o kojem je izvijestio tajnik Udruženja obrtnika Našice Zoran Vitez. Podsjetio je na brojne poteškoće s kojima se obrtnici svakodnevno susreću, a među najvećim problemima su rad na crno odnosno siva ekonomija, domaća i inozemna konkurencija osobito s azijskog tržišta te visoka cijena koštanja rada radnika, kao i takozvani skriveni nameti poput "procjene opasnosti od požara", "ugostiteljsko – higijenski minimum" i slični.

Obrtnici su Gradu predložili da, među ostalim, u proračunu osigura financijska sredstva za investicijske potpore za kapitalna ulaganja u obrt. Vitez je istaknuo da su potrebe za školovanim kadrovima velike, osobito u građevinskoj struci, no da je zainteresiranosti učenika nažalost, za deficitarna zanimanja – tesar, zidar, krovopokrivač i druga, premala. Stoga je predložio da Grad stipendijama ili na neki drugi način potakne učenike na odabir deficitarnih zanimanja. Gradonačelnik Krešimir Žagar izvijestio je vijećnike da su pristigle ponude za kupovinu trećine parcela u industrijskoj zoni te namjere zapošljavanja 117 radnika. Vijeće je jednoglasno usvojilo i plan mreže dječjih vrtića na području Grada Našica. Uz postojeće vrtiće Zvončić, Bubamara, Hlapić i vrtić/jaslice Potočnica, planiraju se izgraditi vrtić i jaslice u naselju Urbarija. Pod točkom pitanja i prijedlozi, vijećnici su raspravljali o pitanjima koja se odnose na uređenje gradske infrastrukture.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit