Obljetnica stradanja Donje Motičine

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageU Donjoj Motičini jučer je svečano obilježena obljetnica stradanja Donje Motičine u 2. svjetskom ratu. 4. lipnja 1943. godine, osam mjeseci nakon zadnje obnove unutrašnjosti, crkva je stradala. Izgorio je sav namještaj, tri oltara, klupe, orgulje, toranj, a veliko 317 kg teško zvono palo je i rastalilo se. Crkva je ostala bez krova, ostali su samo stari zidovi. Stanovnici Motičine obnovili su i potpuno iznutra uredili crkvu, koja je bila simbol mjesta stradalog u Drugom svjetskom ratu. Blagoslovio ju je fra Krešimir Kujundžić, upravitelj našičke župe, 4. lipnja 1948. godine kada je proslavljen u njoj blagdan Srca Isusova.

Predstavnici Općine na čelu s predsjednikom Vijeća Ivicom Mihaljevićem i načelnikom Vinkom Peršićem položili su cvijeće i zapalili svijeće na spomen-obilježju stradalih mještana. Počast stradalim Motičanima u 2. svjetskom ratu, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odalo je i izaslanstvo Općinskog odbora HSS-a. Kapelan fra. Ivan Bošnjak, u nazočnosti vjernika iz Donje Motičine, obavio je posvetu kapelice Presvetog Srca Isusovog i novoobnovljene zgrade stare škole, a u crkvi Svih Svetih služio je svetu misu. "Molimo se za sve stradale; za sve žrtve, ali i za pomirenje i oprost, kako se ovakav zločin više nikada ne bi ponovio" – rekao je kapelan Bošnjak.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit