Održana sjednica Gradskog poglavarstva

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageU Našicama je danas održana 80. sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj je usvojeno nekoliko izvješća i prijedloga odluka. Članovi Poglavarstva jednoglasno su usvojili Izvješće o realizaciji Godišnjeg plana i programa rada Dječjeg vrtića Zvončić za 2007./2008. pedagošku godinu. Podnoseći izvješće, ravnateljica Marina Lazar rekla je kako je prosjek pohađanja vrtića 83,56% te da su materijalni uvjeti poslovanja na kvalitetnoj razini. Najavila je i potrebu novih radova u vrtiću kako bi zadovoljili zakonom propisane uvjete, a ponovila je i, također zakonom propisanu, potrebu zapošljavanja više medicinske sestre s obzirom na broj polaznika našičkog vrtića. Uz pohvale za rad, izvješće ravnateljice Lazar usvojeno je jednoglasno.

Nadalje, usvojena su izvješća o izvršenju programa javnih potreba u socijalnoj skrbi, kulturi i tehničkoj kulturu Grada Našica za razdoblje od 1. do 6. mjeseca ove godine. Usvojen je i Plan zaštite od požara i tehnoloških eksplozija na području Grada. Temeljni je to normativni akt koji uređuje sustav organizacijskih i tehničkih mjera te utvrđuje konkretne odnose i obveze pojedinih subjekata u gradu Našicama iz područja zaštite od požara. Kao najpovoljniji ponuđač za sanaciju javno-prometnih površina na sajmištu izabrana je tvrtka Cesting d.o.o. Osijek čija je ponuda bila 81.922,50kn + PDV. Nakon izvedenih radova, prema prijedlogu Poglavarstva, na sajmištu bi trebala krenuti naplata parkiranja za teretna vozila. Kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova na Domu u Zoljanu izabrana je tvrtka Našička gradnja. Radovi će koštati 349.149,10 kuna i u potpunosti će ih financirati Grad Našice, a po završetku radova Dom će biti u cijelosti uređen. Članovi Poglavarstva dali su i suglasnost na izdavanje posebnih uvjeta građenja za gradnju kolnih priključaka te priključka na komunalnu infrastrukturu, vodovod i kanalizaciju za nove stambeno poslovne zgrade, diskont i autopraonicu koje će biti izgrađene u ulicama Braće Radića, Augusta Cesarca i Kralja Petra Krešimira IV. U nastavku sjednice, Poglavarstvo je odobrilo zahtjeve za dodjelu jednokratne financijske pomoći za nekoliko sugrađana te donacije: Udruzi rogista Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije odobreno je 1000 kuna za redovan rad, a Oldtimer klubu Našice odobreno je 5000 kuna za pokrivanje troškova organizacije Međunarodnog oldtimer susreta i sudjelovanja na festivalu Dani slavonske šume te za druge aktivnosti. Nadalje, Poglavarstvo je prihvatilo pokroviteljstvo nad održavanjem vatrogasnog natjecanja za djecu – "Kup Grada Našica" – koje će pomoći i financijski, iznosom od 2500 kuna. Odgovarajući na dopis Udruženja obrtnika Našice vezano uz poskupljenje komunalnih usluga, Poglavarstvo je zaključilo kako će uputiti dopis Udruženju uz obrazloženje da cijene ostaju kako su i usvojene, a način naplate pojedinim obrtnicima nije u nadležnosti Gradskog poglavarstva.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit