Održana 9. večer polesnjaka

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageVečeras je u Markovcu održana 9. večer polesnjaka, tradicionalna manifestacija u organizaciji Matice slovačke Markovac Našički i Slovačke kulturno umjetničke udruge "Franjo Strapač". I ove se godine u Drevenjici okupio veliki broj Markovčana i njihovih gostiju koji su uživali u bogatom kulturnom programu u kojem su nastupili Puhački orkestar Gradske glazbe Našice, Našičke mažoretkinje Dora, HKD Lisinski Našice, KUS Braća Banas Josipovac, Česka Beseda Daruvarski Brestovac i domaćini SKUU Franjo Strapač. Izvođače i goste pozdravili su predsjednica Matice Slovačke Markovac Branka Baksa, predsjednik Saveza Slovaka u Republici Hrvatskoj Andrej Kuric, a 9. večer polesnjaka otvorio je našički gradonačelnik Krešimir Žagar. Gradonačelnik je otvorio i izložbu likovnih radova Tatjane Buha, dugogodišnje članice SKUS-a Franjo Strapač.

S obzirom da od ove jeseni odlazi u Zagreb na studij, ova izložbe je, kako je sama rekla, njen način da se zahvali markovačkim folklorašima na svim onim lijepim trenucima koje su proveli zajedno. U šatoru pored Drevenjice polesnjake je peklo 11 ekipa. Prodavaonica Kovač Coop donirala je gotovo tonu krumpira pa su svi posjetitelji mogli uživati u ovom tradicionalnom slovačkom specijalitetu. Uz njih, pokrovitelji Večeri polesnjaka u Markovcu bili su i Savjet za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske i Ured za iseljene Slovake Vlade Republike Slovačke. Nakon službenog dijela programa, zabava je nastavljena uz glazbenu skupinu Inpulls iz Josipovca.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit