Od ponoći obvezne medicinske maske u javnom prijevozu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Hrvatskoj je 22 novih pozitivnih osoba na koronavirus. Ukupno ih je tako 2388 oboljelih – rečeno je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. – Radi se o osam osoba manje oboljelih nego što ih je bilo jučer. U Gradu Zagrebu je 11 novooboljenih osoba, u Osječko-baranjskoj četiri, Istarskoj dva te po po jedna u Zagrebačkoj županiji, Krapinsko-zagorskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj i Primorsko-goranskoj. Ukupno je testirano 73.738 uzoraka, samo u 24 sata njih 645. Na bolničkom liječenju nalazi se 18 osoba, na respiratoru nema bolesnika. Ukupan broj preminulih je i dalje 107. Iz bolnice su otpuštena tri pacijenta, a u ovom trenutku aktivno je 139 slučajeva – rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević na konferenciji za novinare. Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da će danas biti donijeta odluka o posebnom režimu ulaska za osobe iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Te osobe će trebati biti u samoizolaciji u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru od dana ulaska pa slijedećih 14 dana. Obveza samoizolacije se ne primjenjuje na one koji tranzitiraju,  Kao drugu važnu odluku istaknuo je obvezno nošenje medicinskih maski u javnom prijevozu. Maske moraju nositi i putnici i vozači. Oni putnici koji ne budu imali masku, neće se moći koristiti javnim prijevozom. Obje odluke stupaju na snagu u ponoć.

redakcijsko izvješće

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit