Od početka epidemije do 31. srpnja u OŽB Našice testirano 1247 osoba

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Od početka epidemije koronavirusa pa sve do 31. srpnja, u Općoj županijskoj bolnici Našice testirano je ukupno 1247 osoba, od kojih je u tom razdoblju 26 bilo pozitivno. Jedan pacijent liječen je u našičkoj bolnici, a ostali, kojima je bila potrebna hospitalizacija, liječeni su u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Pacijenti su liječeni u KBC-u Osijek prema dogovoru uprava ovih dviju bolnica, a s ciljem sprječavanja širenja virusa, uštede i omogućavanja kvalitetnijeg pružanja usluga pacijentima koji nisu COVID pozitivni. Pacijenti koji nisu trebali hospitalizaciju bili su na kućnom liječenju u samoizolaciji – izvijestio je ravnatelj OŽB Našice i načelnik Stožera CZ Grada Našica dr. Hrvoje Šimić. Napomenuo je kako je osoba zaražena novim koronavirusom zarazna za okolinu dan-dva prije prije izbijanja simptoma, a zaraznost traje najviše 5 do 6 dana. Nalaz brisa može biti dulje pozitivan nego što je osoba zarazna za svoju okolinu. Evidenciju o oporavljenima vode epidemiolozi, o čemu izvijeste Stožere civilne zaštite, prema novom naputku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Iako se broj zaraženih na našem području smanjuje i dalje je potreban oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite – zaključio je dr Šimić.

 

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit