Od 10. do 12. rujna na području PU osječko baranjske zaustavljeno 19 alkoholiziranih vozača

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je jedno kazneno djelo

GRAĐANI DRAGOVOLJNO PREDALI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTVA I ORUŽJE
Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su 4 dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja.
Građani su predali 1 automatsku pušku, 7 ručnih bombi i 98 komada raznog streljiva.
Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje
Iz PU pozivaju građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole da takva sredstva građani ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat će stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće, gdje su u jednoj prometnoj nesreći dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene.  Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće i jedna na području Belog Manastira.
U razdoblju od 10. do 12. rujna, na području ove Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 19 vozača (11 vozača osobnih automobila, 6 vozača bicikla i 2 vozača mopeda), koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Evidentirano je još 278 prekršaja od kojih: 132 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 39 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 37 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 63 ostala prekršaja.
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 11. rujna, u 22,44 sata, u Velimirovcu, kada je u prometu zaustavljen biciklist 49-godišnji hrvatski državljanin iz Velimirovca.
Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 3,45 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.
U petak, 10. rujna, u 1,50 sati, u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Londžice, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. U zadnje 3 godine 23-godišnjak je 4 puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima te je uhićen, a vozilo mu je privremeno oduzeto do donošenja odluke o prekršaju. Temeljem odluke Općinskog suda, 23-godišnjaku je određeno zadržavanje u trajanju od 8 dana. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje te 6 negativnih prekršajnih bodova.
U subotu, 11. rujna, u 11,25 sati, na državnoj cesti broj 213, između Bijelog Brda i Dalja, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s koji je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin iz Bijelog Brda. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,56 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci, te 6 negativnih prekršajna boda.
U 19,50 sati, u Kozarcu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila 43-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Kozarca, koji se nepropisno kretao kolnikom, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,90 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
Kod drugog sudionika prometne nesreće, vozaču osobnog automobila 22-godišnjem hrvatskom državljaninu, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,95 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
Jučer, 12. rujna, u 3 sata, u Osijeku, u Ulici kneza Trpimira, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 29-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,25 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 te 4 negativna prekršajna boda. U 20 sati, u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Branjine, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Unazad 3 godine, 25-godišnjak je 2 puta pravomoćno presuđen za upravljanje osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci te 6 negativnih prekršajnih bodova.

Izvor: PU osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit