Obilježen Dan logoraša i otkriven spomenik “Ovčara”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na cesti koja vodi prema masovnoj grobnici na Ovčari otkriven je spomenik „Ovčara”, rad Dubravka Duića. Nastao je na inicijativu Daniela Rehaka, nedavno preminulog predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, a otkriven je uoči Dana logoraša, odnosno obilježavanja 30. obljetnice velike razmjene ratnih zarobljenika u Nemetinu kod Osijeka. Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Zdravko Komšić podsjetio je kako je na Ovčari ekshumirano 200 žrtava iz masovne grobnice, od kojih šest još nije identificirano. 14. kolovoza 1992. godine u Nemetin je stiglo 714 zatočenika srpskih logora, koji su čak devet mjeseci bili zlostavljani i zatočeni. Taj se dan u Hrvatskoj obilježava kao Dan logoraša.

 

izvor: HRT, redakcijsko izvješće, foto: OBŽ

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit