Obilježen Dan pobjede nad JNA u Našicama

Facebook
Twitter
Pinterest

Jučer, na sam Dan pobjede, izaslanstvo Grada, predvođeno gradonačelnikom Krešimirom Žagarom i predsjednikom Vijeća Dušanom Nekićem, izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata i izaslanstvo Hrvatska vojske, položili su vijence i zapalili svijeće na spomen-obilježju "Uskrsla Hrvatska" u središtu Našica, a u znak sjećanja na hrvatske branitelje poginule u akciji oslobađanja vojarne te sve druge branitelje poginule za domovinu.

Gradonačelnik je pozvao na minutu šutnje kojom im je odana počast te izrazio zahvalnost za njihovu hrabrost i žrtvu, a na ponos i slobodu svih građana Našica i našičkoga kraja. Molitvu je izmolio našički gvardijan pater Drago Bedeničić, koji je u Župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog služio i svetu misu. U povodu Dana pobjede prigodan koncert održao je puhački orkestar Gradske glazbe Našice, pod ravnanjem prof. Ivana Krajačića te našičke mažoretkinje "Dora".

U povodu 21. rujna, Dana pobjede nad JNA u Gradu Našicama i sjećanja na Slavka Maroda, Antuna Sertića i Branka Glavaša – hrvatske branitelje poginule prilikom oslobađanja našičke vojarne, gradonačelnik Krešimir Žagar i članovi Gradskog poglavarstva, obišli su grobna mjesta trojice branitelja i odali im počast molitvom, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća.

U subotu navečer, na pozornici pored dvorca Pejačević, koncert u povodu Dana pobjede nad JNA u Našicama održalo je Prljavo Kazalište. U puna dva sata programa, otpjevali su najveće hitove iz svoje 30-godišnje karijere. Odličnu atmosferu nije pokvarilo ni hladno vrijeme, dok su dobar uvod u koncert napravili članovi našičke grupe Dora koji su nastupili kao predgrupa. Prema komentarima koji su se mogli čuti među publikom, bio je ovo najbolji koncert održan ove godine u Našicama.

U povodu jučerašnjeg Dana pobjede nad JNA u Gradu Našicama, jučer je u organizaciji DVD-a Našice, održan 7. Vatrogasni kup grada Našica na kojem je sudjelovalo 38 ekipa, odnosno oko 400 vatrogasaca iz svih krajeva naše županije. Dobrodošlicu mladim ekipama djevojaka i dječaka i njihovim voditeljima poželjelio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Našice Zvonko Ljubljanović, a u ime grada Našica nazočne je pozdravio gradonačelnik Krešimir Žagar, koji je na kraju natjecanja mladim vatrogascima uručio pehare, medalje i majice. DVD-u Našice, gradonačelnik je čestitao na organizaciji i na uspješnih 120 godina postojanja i rada, a mladim vatrogascima na spretnosti i hrabrosti.
Kup Grada Našica u kategoriji djevojčica osvojio je DVD Zoljan, drugo mjesto pripalo je DVD-u Đurđenovac, a treće DVD-u Podgorač. U kategoriji dječaka, Kup Grada Našica osvojila je prva ekipa DVD-a Veliškovci, drugi su bili mladi vatrogasci iz Našičkog Novog Sela, a treći – domaćini – DVD Našice. Po kategorijama, svim su sudionicima za postignute rezultate podijeljene medalje, a nagrađeni su i sudionici zanimljivih dječjih igara, organiziranih tijekom vatrogasnog natjecanja.

Sinoć je u našičkom Domu kulture gostovalo Virovitičko kazalište s predstavom “Ljubav je bol” u režiji Draška Zidara. Izvrsni Virovitičani: Snježana Lančić – Prpić, Goran Koši, Vlasta Golub i Igor Golub našičkoj su publici priuštili više od sat vremena smijeha i dobre zabave, za što su bili nagrađeni dugim i burnim pljeskom. Glumci su ostvarili cilj redatelja – prikazali su jednu posebnu vrstu ljubavi – onu koja boli. Ljudi koji „ boluju“ od te vrste ljubavi ne mogu jedno bez drugoga, ali čim su zajedno izbije svađa oko najmanje sitnice, gluposti, a vrlo često završi fizičikim obračunom, ali i mirenjem u vatrenom zagrljaju. Gostovanje Virovitičkog kazališta organizirao je Radio Našice.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit