Novo popuštanje mjera

Ovaj tjedan, uz poštivanje mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, s radom kreću kina, kazališta i druge kulturne manifestacije. Mjerama je propisano da će u prostor ulaziti jedna po jedna osoba, na ulazu će svi dezinficirati ruke, a u publici je obavezan razmak od metar i pol. To znači da će biti jedan gledatelj na svakom trećem mjestu u svakom drugom redu.
Prilikom održavanja koncerata i drugih programa, preporučuje se razmak od 2 metra između pjevača i glazbenika s puhačkim instrumentima. Preporučuje se razmak od 4 metra između publike i izvođača na sceni.
Preporučuje se, ako postoji mogućnost, organiziranje umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija na otvorenom. Osim toga, preporučuje se označavanje svih sjedećih i stojećih mjesta koja moraju biti međusobno udaljena najmanje 1,5 metar. Potrebno je ograničiti ulazak na najviše onoliko posjetitelja koliko ima označenih mjesta. U zatvorenom prostoru preporučuje se omogućiti isključivo sjedeća mjesta.
Nakon izvedbe korištene rekvizite i ostalu opremu potrebno je dezinficirati. Svim posjetiteljima se preporučuje da prije izlaska iz kuće izmjere tjelesnu temperaturu te otkažu dolazak u slučaju povišene temperature ili bilo kojih znakova bolesti. O radu kina u Našicama izvijestit ćemo vas u radijskom programu i na Internet i fb stranici kina.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.03.2020.

11.03.2020.

18.03.2020.

25.03.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit