Nove upute za provedbu državne mature

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izdao je jučer (12.8.2020.) Upute za provedbu državne mature u jesenskom roku 2020. Maturantima pozitivnim na COVID-19 onemogućen je dolazak na ispit, a za ostale maturante propisana su posebna pravila.
Radi dogovora oko posebnih uvjeta polaganja ispita, pristupnici kojima je izrečena mjera samoizolacije trebaju se žurno javiti Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (na skolska.medicina@hzjz.hr: ime i prezime pristupnika, broj telefona/mobitela pristupnika i roditelja, naziv i adresa škole), Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja i školi.
U novim uputama za jesenski rok, navodi se i da na maturu ne mogu svi koji su pozitivni na virus COVID-19. Za ostale su propisana pravila:
Učenici se ne smiju grupirati te je i izvan i unutar ustanove poželjan fizički razmak od 2 metra. Prije dolaska obaveza je izmjeriti temperaturu i dezinficirati ruke. Prema uputama, na ulazu u ustanovu mora biti dozator s dezinficijensom kako bi svaki pristupnik mogao dezinficirati ruke. I u prostorijama u kojima će se pisati ispit razmak među maturantima mora biti najmanje dva metra, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo preporučuje i da prozori budu otvoreni (osim u slučaju buke). Nošenje maski svih koji sudjeluju u provedbi ispita državne mature nije nužno, ali se preporučuje. Sve upute objavljene su na internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ( HZJZ).

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – siječanj 21

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit