Nova ulaganja Županije u razvoj ruralnog turizma

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Potpisivanjem ugovora ukupne vrijednosti 500.100,00 kuna omogućena je isplata potpora iz županijskog proračuna za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije za tvrtke, obrte, OPG-ove, jednostavna društava, ugostiteljske objekte i druge subjekte koji se bave turističkom djelatnosti, a zahtjev su podnijeli na javni poziv Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije. Potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta, kvalitetu usluga i druge propisane namjene. Pojedinačno, potpora može iznositi najviše do 30.000,00 kuna.
Ugovore su jučer potpisali župan Ivan Anušić i 40 korisnika ovih potpora, baš kao i sedam korisnika potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu, kojima je odobreno ukupno 53.400,00 kuna, namijenjenih za pokrivanje do 50 posto plaćenih računa za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača, a najviše do 10.000,00 kuna. Treća skupina potpora odobrena je za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama, što se određuje ovisno o značaju manifestacije i može iznositi do 50 posto prihvatljivih troškova, a odobreno je 19 potpora u ukupnom iznosu od 104.300,00 kuna.
– Kontinentalni turizam je jedna od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije, pa između ostalih poticajnih mjera i aktivnosti iz županijskog proračuna odobravamo i tri vrste potpora u ruralnom turizmu. Ovu godinu tako završavamo s potpisivanjem ugovora za tri vrste potpora s 66 korisnika, odnosno isplatom 657.800,00 kuna za njihove aktivnosti kojima obogaćuju ponudu kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije, što ćemo činiti i ubuduće – rekao je župan Ivan Anušić.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit