Nova perspektiva za žene u nerazvijenim područjima Hrvatske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na završnoj konferenciji „Nova perspektiva za žene u nerazvijenim područjima Hrvatske –Ženska perspektiva“, u Osijeku je održana modna revija poduzetnica i njihovih rukotvorina, suvenira i proizvoda s kojima žele očuvati hrvatsku gastronomsku i kulturnu baštinu. Naime, projektom “Nova perspektiva za žene u nerazvijenim područjima Hrvatske” želi se potaknuti žene koje imaju registrirani gospodarski subjekt, a bave se poljoprivrednom proizvodnjom, agroturizmom, izradom rukotvorina i suvenira, na daljnji razvoj i jačanje poslovanja kroz upoznavanje s pozitivnim primjerima razvijenih dijelova Hrvatske, stjecanjem novih znanja i vještina te mogućnostima novog distribucijskog kanala internetske prodaje. Projekt obuhvaća 65 poduzetnica iz sedam županija u Hrvatskoj, među kojima je i gđa Marija Lahner iz Našica. Kako je istaknuto, osnovni problem je odlazak mladih iz Hrvatske te pasivnost žena u nerazvijenim područjima, a posebno Slavonije koja je izrazito poljoprivredno područje s bogatom kulturnom baštinom. Ulaskom Hrvatske u EU otvorile su se mogućnosti korištenja fondova EU koji imaju za cilj razvoj nerazvijenih područja i ostanak stanovništva na ruralnim prostorima.

izvor: udruga “Perspektiva”

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit