Boško Dundović – gost Muzejskih priča

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Zavičajnom muzeju Našice, sinoć je održana osma, posljednja u nizu prvog ciklusa radionica Muzejske priče. Gost večeri bio je naš sugrađanin Boško Dundović, koji je cijeli svoj životni i radni vijek proveo u Našicama. Bio je sudionik Domovinskog rata i dugogodišnji je predsjednik Gradske udruge umirovljenika Našice koja, kako je istaknuo g. Dundović, tijekom njegovih mandata postala najbrojnija udruga u našem gradu te mu je najveća želja, da udruga od Grada Našica dobije svoje prostorije. O Gradskoj udruzi umirovljenika i velikom doprinosu Boška Dundovića u njenom radu i brojnim aktivnostima, govorio je i bivši predsjednik i aktualni dopredsjednik udruge Ivan Đurinović. Ravnateljica muzeja Silvija Lučevnjak istaknula je kako su sve dosadašnje radionice pokazale da u našem gradu žive iznimno zanimljivi i vrijedni sugrađani. Kao i gosti prethodnih Muzejskih priča, g. Dundović je muzeju darovao Domovnicu iz obiteljskog nasljeđa te pomagalo za uvijanje kose, takozvani brenšer. Radionica “Muzejske priče” dio je projekta “Zlatna dob za nove početke” i tematizira dio prošlosti zavičaja iz vizure osobe starije od 54 godine. Namjera radionica utemeljena je na principu “narativne povijesti”, metode bilježenja i čuvanja podataka koja se koristi u muzeološkom radu. Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit