Noćas se pomiče sat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U nedjelju, 29. ožujka, u dva sata ujutro, kazaljke se pomiču na tri i kreće ljetno računanje vremena. Tako će ostati do 29. listopada kada ponovno kreće zimsko računanje vremena.  Još prošle godine pričalo se o ukidanju pomicanja sata, a trenutna odluka je da će svaka zemlja do 2021. samostalno donijeti odluku koji način računanja vremena će zadržati, ljetno ili zimsko. Zemlje koje će htjeti imati ljetno računanje vremena, sat će zadnji put pomicati u ožujku 2021. godine, a one koje žele zimsko računanje vremena u listopadu 2021. godine. No, koje je računanje vremena ‘ispravno’? U pravilu je zimsko računanje vremena ‘ispravno’ jer je tada sunce najviše na nebu u podne. Opće je prihvaćena činjenica da je zimsko računanje vremena ‘ispravno’, ali ne bi čudilo da Hrvatska odabere ljetno računanje vremena,jer je ipak turistička zemlja. U tom slučaju ljudi će se morati priviknuti na ustajanje po mraku tijekom zime.

redakcijsko izvješće

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – siječanj 21

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit