NO SMOKING!

Facebook
Twitter
Pinterest
Danas je počela primjena novog Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, što znači da je pušenje zabranjeno u svim odgojnim, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama, uz izuzetak psihijatrijskih bolnica i odjela, a zabrana pušenja u kafićima i restoranima nastupit će nakon roka prilagodbe od šest mjeseci, u ožujku 2009. Zakon propisuje potpunu zabranu pušenja u javnim prostorima, čime će se Hrvatska početkom 2009. pridružiti brojnim europskim zemljama.

Namjera zakonodavca je zaštiti od duhanskog dima 68 posto nepušača u Hrvatskoj, te utjecati na promjenu ponašanja i prestanak pušenja kod 32 posto pušača. Potpunom primjenom zakona od ožujka 2009. pušenje će u kafićima biti dozvoljeno samo na otvorenim terasama dok će vlasnici restorana morati osigurati posebnu prostoriju za pušenje eu kojoj neće biti moguće naručiti hranu ili piće. U anketi građana s našega područja doznali smo kako nepušači pozdravljaju zakon, dok pušači smatraju kako on neće smanjiti pušenje, već će samo dovesti do skrivanja, a povećanje cijena cigareta bit će još samo novi udar po džepu građana.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit