NEXE d.d.: U ovim izazovnim vremenima, priznanja poput Zlatne kune, znače još više

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nakon što je NEXE d.d. jučer dobio plaketu “Zlatna kuna” za najuspješnije trgovačko društvo Osječko-baranjske županije u 2020. u kategoriji velikih tvrtki, koju im je – kao što smo izvijestili – na sjednici Gospodarskog vijeća u Osijeku dodijelila Hrvatska gospodarska komora, danas su se oglasili priopćenjem.

-Našički NEXE druga je po veličini tvornica cementa u Hrvatskoj i vodeća tvrtka u proizvodnji, prijevozu i ugradnji svježeg betona u Republici Hrvatskoj. To je ujedno najveća tvrtka u poslovnom sustavu NEXE koji u vlasništvu između ostalih ima i tvrtke u Bosni i Hercegovini te Srbiji i predstavlja okosnicu vodećeg regionalnog proizvođača građevinskog materijala.

Danas se u ovoj tvornici s godišnjim kapacitetom od 1,1 milijun tona proizvodi pet vrsta portlandskog cementa opće namjene te zidarski cement Namal, a osim na domaćem tržištu prisutni su i na izvoznim tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Austrije i Rumunjske. NEXE veliku pažnju poklanja brizi za okoliš, a svoju opredijeljenost ka izvrsnosti i vjernost principima održivog razvoja NEXE dokazuje kroz kontinuirano ulaganje u zaštitu okoliša, unapređenje zdravlja i sigurnosti na radu svojih zaposlenika, izgradnji odnosa s poslovnim partnerima, uz posebnu podršku različitim projektima zajednice u kojoj djeluje – stoji u priopćenju NEXE d.d.

-„Ponosni smo na ovo priznanje koje nam je dodijelila Hrvatska gospodarska komora. U ovim izazovnim vremenima, takva priznanja znače još više. Prošla 2020. godina ostat će zabilježena kao rekordna godina za NEXE cement, predanim radom naših zaposlenika nastavili smo izvrsne poslovne rezultate iz 2019. godine, za koje smo također dobili plaketu Zlatna kuna. U 2020. godini ostvarili smo rast ukupnih prihoda za 7 posto u odnosu na prethodnu godinu. Prihod od prodaje proizvoda povećan je za 9 posto. Rast prihoda od prodaje cementa i Namala na domaćem tržištu je 17 posto, a na inozemnom 12 posto, dok su prihodi od prodaje, prijevoza i pumpanja betona na razini 2019. U tvornicu cementa NEXE d.d. u zadnjih pet godina uložili smo 270 milijuna kuna, od čega gotovo 160 milijuna u investicije s ciljem povećanja konkurentnosti. U posljednjoj 2020. godini, ukupne investicije u proširenje i modernizaciju proizvodnje i poslovnih procesa iznosile su 51,7 milijuna kuna. S ulaganjima nastavljamo i u 2021. godini jer smo svjesni da obećavajuće prodajne rezultate i poziciju na tržištu možemo zadržati samo na taj način“ -rekao je Stjepan Ergović, zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave koji je u ime NEXE d.d. primio plaketu Zlatne kune.

 

izvor: NEXE d.d.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit