Nelegalno posjedovanje oružja, namjerno oštetio automobil…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko–baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 8 kaznenih djela od kojih polcija izdvaja kazneno djelo neovlašteno posjedovanje, izrada, nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

NELEGALNO POSJEDOVALI ORUŽJE
Jučer su policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske obavili pretragu doma i drugih prostorija u mjestu Strizivojna i pretragu osobnog automobila vlasništvo 49-godišnjaka i 51-godišnjaka. Obavljenim pretragama pronašli su i oduzeli 3 spremnika za automatsku pušku, 514 komada streljiva različitih kalibara te zračnu pušku s optikom. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 51-godišnjak počinio kazneno djelo neovlašteno posjedovanje, izrada, nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari,  a da je 49-godišnjak počinio prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te protiv istog podnosimo optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

POSJEDOVAO ZRAČNU PUŠKU BEZ DOZVOLE
Jučer su policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske obavili pretragu doma i drugih prostorija u mjestu Strizivojna i pretragu osobnog automobila vlasništvo 21-godišnjaka. Obavljenim pretragama policijski službenici pronašli su i oduzeli zračnu pušku.

PRONAĐEN KRADLJIVAC BICIKLA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u nedjelju, 1. ožujka ove godine, oko 22 sata, u Osijeku, ispred igraonice, 20-godišnjak iz Zagreba ukrao bicikl vlasništvo 44-godišnjaka iz Podravlja.

NAMJERNO OŠTETIO AUTOMOBIL
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u subotu, 26. rujna ove godine, oko 23:50 sati, u Donjoj Motičini, 28-godišnjak iz Našica počinio kaznena djela „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu 25-godišnjakinje iz Našica i 19-godišnjaka iz Donje Motičine. U večernjim satima došao je ispred ugostiteljskog objekta u Donjoj Motičini te podesnim predmetom razbio staklo na zaključanim ulaznim vratima ugostiteljskog objekta vlasništvo 25-godišnjakinje. Udaljavajući se od ugostiteljskog objekta, na parkiranom osobnom automobilu polomio je plastični blatobran vlasništvo 19-godišnjaka iz Donje Motičine.

PROMETNE NESREĆE I DOGAĐAJI U PROMETU NA PODRUČJU PU OSJEČKO-BARANJSKE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, dvije na području Đakova i po jedna prometna nesreća na području Donjeg Miholjca i Belišća.

Jučer je na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu zaustavljeno 6 vozača (4 vozača osobnog automobila i 2 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, a dva vozač osobnog automobila odbili su test ma droge. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23 sata, u Bilju, kada je u prometu zaustavljen 36-godišnjak iz Bilja. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,63 grama po kilogramu.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit