Nastavljaju se aktivnosti Dječjeg tjedna

 

U organizaciji DND-a i Dječjeg Gradskog vijeća Grada Našica, ovaj tjedan se u našem gradu obilježava Dječji tjedan. U sklopu programa jučer je u prostorijama DND-a održana druga u nizu radionica izrade stripa pod vodstvom profesora Ivana Hajeka. Iduća radionica najavljena je sutra od 19 do 20 sati, a tijekom idućeg tjedna, u ponedjeljak, srijedu i petak, radionica će biti održana od 18:30 do 20 sati.

U Osnovnoj školi Dore Pejačević održano je predavanje i radionica za djecu i volontere, učenike od 5. do 8. razreda, na temu ,,Dječja prava”. Predavač i voditeljica radionice bila je pedagoginja Sanela Mandić Vidaković. Kroz predavanje i radionicu djeca su naučila koja su njihova prava, ali i odgovornosti te koje su osobe i ustanove odgovorne da ta prava budu ostvarena.

 

 

Zbog najave lošeg vremena i štrajka u školstvu DND Našice odgodio je za danas najavljenu aktivnost u centru grada – crtanje kredama po pločniku. Ostale najavljene aktivnosti bile su održane prema najavljenom programu. Tako su u 10 sati, predavanje o dobrobitima dojenja, u prostorijama DND-a održale Dijana Bogati i Marija Arnold, patronažne sestre iz Doma zdravlja Našice. Predavanje je održano kako bi se buduće majke, trudnice, majke koje doje i majke koje ne doje upoznale s prednostima dojenja, ali i poteškoćama koje se mogu pojaviti pri dojenju. Patronažne sestre educirale su majke i o položajima dojenja, prehrani tijekom dojenja, a i majke su međusobno razmijenile svoja iskustva.

Tekst: Asja Godžirov-Kurilj

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest