Nastavljaju se aktivnosti Dječjeg tjedna

 

U organizaciji DND-a i Dječjeg Gradskog vijeća Grada Našica, ovaj tjedan se u našem gradu obilježava Dječji tjedan. U sklopu programa jučer je u prostorijama DND-a održana druga u nizu radionica izrade stripa pod vodstvom profesora Ivana Hajeka. Iduća radionica najavljena je sutra od 19 do 20 sati, a tijekom idućeg tjedna, u ponedjeljak, srijedu i petak, radionica će biti održana od 18:30 do 20 sati.

U Osnovnoj školi Dore Pejačević održano je predavanje i radionica za djecu i volontere, učenike od 5. do 8. razreda, na temu ,,Dječja prava”. Predavač i voditeljica radionice bila je pedagoginja Sanela Mandić Vidaković. Kroz predavanje i radionicu djeca su naučila koja su njihova prava, ali i odgovornosti te koje su osobe i ustanove odgovorne da ta prava budu ostvarena.

 

 

Zbog najave lošeg vremena i štrajka u školstvu DND Našice odgodio je za danas najavljenu aktivnost u centru grada – crtanje kredama po pločniku. Ostale najavljene aktivnosti bile su održane prema najavljenom programu. Tako su u 10 sati, predavanje o dobrobitima dojenja, u prostorijama DND-a održale Dijana Bogati i Marija Arnold, patronažne sestre iz Doma zdravlja Našice. Predavanje je održano kako bi se buduće majke, trudnice, majke koje doje i majke koje ne doje upoznale s prednostima dojenja, ali i poteškoćama koje se mogu pojaviti pri dojenju. Patronažne sestre educirale su majke i o položajima dojenja, prehrani tijekom dojenja, a i majke su međusobno razmijenile svoja iskustva.

Tekst: Asja Godžirov-Kurilj

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

01.01.2020.

08.01.2020.

15.01.2020.

22.01.2020.

29.01.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit