Nakon nevremena sastao se Stožer CZ Grada Našica: županu će predložiti proglašenje elementarne nepogode!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Stožer civilne zaštite Grada Našica danas se sastao kako bi razmotrio aktualnu situaciju. Načelnik Stožera Hrvoje Šimić izvijestio je kako je u nevremenu koje je trajalo nešto više od pola sata, jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede – višestruke prijelome zdjelice i kralježnice te je prevezena u KBC Osijek. Lakše je ozlijeđeno 14 osoba. Aktivirani su JVP i DVD Našice te susjedna vatrogasna društva; bili su na terenu tijekom noći i današnjeg dana. Osim na kućama i zgradama, ima više od 50 prijava za štete na automobilima. HEP je – rekao je Šimić – izvijestio da će tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana normalizirati opskrbu električnom energijom. Gradonačelnik Josip Miletić rekao je da su oštećeni brojni objekti i pričinjena je velika materijalna šteta. Gradska poduzeća Našički park i Našički vodovod saniraju štete, tvrtka Cesting pomogla je pri raščišćavanju cesta, otvoren je promet na Krndiji i prema svim prigradskim naseljima. Javna vatrogasna postrojba izašla je na više od 100 intervencija, a prijavljeno oko 150 poziva – rekao je gradonačelnik i pojasnio da su ekipe izlazile na teren prema prioritetu. Na terenu je i vojska. Zapovjednik Vojarne 132. brigade, pukovnik Robert Poljak izvijestio je o oštećenjima vojarne i poduzetim mjerama.  Policija je izvijestila da je u nevremenu nastradala i novoobnovljena zgrada Policijske postaje Našice, na kojoj je olujni vjetar oštetio crijep na krovu zgrade zbog čega je voda prodrla u prostoriju tavana. Uslijed natapanja stropa, voda se probila u prostorije hodnika i kata zgrade. Uz samu zgradu Policijske postaje olujni vjetar srušio je stablo koje nije oštetilo zgradu Policijske postaje. Bez obzira na novonastale uvjete – priopćeno je – policijski službenici Policijske postaje Našice su sve zadaće odrađivali bez poteškoća i u najkraćem mogućem roku.
Grad Našice zbrinuo je dvije obitelji koje zbog posljedica nevremena nisu mogle ostati u svojim kućama. Osječko-baranjskom županu, rekao je gradonačelnik Miletić, predložit će da proglasi elementarnu nepogodu.

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit