Nakon dvije godine zborovi ponovo oduševili Našičane

Facebook
Twitter
Pinterest

U Pastoralnom centru Emaus jučer je održan tradicionalni Antunovski koncert zborova. Organizator je bilo Hrvatsko kulturno društvo „Lisinski” Našice čiji je predsjednik Miroslav Šarić rekao kako mu je drago što je, nakon dvije godine pauze, ova lijepa tradicija nastavljena:  –  Večeras smo ugostili drage nam prijatelje iz Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Slatine, ali evo drago nam je što smo ugostili i jedan domaći zbor, a to je dječji zbor Osnovne glazbene škole Kontesa Dora. Moram reći da sam stvarno jako zadovoljan čak i odazivom publike, ali i zborovima koji su odradili ovu smotru. Vidimo da ima nade za zborsko pjevanje, a to pokazuje upravo dječji zbor Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, tako da se ne moramo bojati za mlade naraštaje koji nam dolaze. Ono što je bitno napomenuti je to da je Lisinski prije 133  godine osnovan kao Hrvatsko pjevačko društvo, a evo iz tog jednog malog pjevačkog društva smo narasli u jedno veliko društvo, jedan veliki pogon s jako puno članova i sekcija. Naravno da ova smotra nije održana kao što smo navikli zbog obnove dvorca Pejačević, ali nadamo se da ćemo, kada završi sva ova obnova, moći  smotru još bolje organizirati i možda pozvati više društava. Drago mi je da smo ovo uspjeli napraviti i da su svi zadovoljni – kazao je Šarić.

A zadovoljan gostovanjem u Našicama bio je Dalibor Velički, dopredsjednik HPD-a „Davor” Slavonski Brod:
– Jako mi je drago da se vidimo u normalnim okolnostima s našim starim prijateljima, poznanicima i da se polako vraćamo u nekakav naš ritam smotri i nastupa. Zaista je lijepo vidjeti taj duh amaterizma i želju pjevača da pokažu što rade, a tu je i ovo druženje koje je uvijek neizostavno i hvalevrijedno -.

Publika je uživala u raznovrsnom repertoaru, a pjevače je pozdravio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba koji je zahvalio Lisinskom na organizaciji sadržaja kojim je upotpunjen program proslave Dana grada i ponuda kulturnih događanja.

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit