Dodjelom diploma najbolje ocijenjenim vinima započeo drugi Vinatlon

Facebook
Twitter
Pinterest

U prostorima Podruma Vina Belje danas je održana dodjela diploma najbolje ocijenjenim vinima na manifestaciji Vinatlon. Ocijenjeno je 78 uzoraka vina iz vinogorja dviju županija, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a više od 30 vina ocijenjeno je zlatnom medaljom, što znači da su imali iznad 85 bodova od mogućih 100. Dodjeli diploma nazočio je i zamjenik župana Mato Lukić koji je istaknuo da se Vinatlon, u svojoj drugoj godini održavanja već nametnuo kao važna i iznimno dobro prihvaćena manifestacija.

– Iako je osmišljen u koroni, i u vremenu epidemioloških restrikcija, Vinatlon je pokazao da kvalitetnom organizacijom i dobro osmišljenom pričom, već sada postaje prepoznatljiv brend Baranje i Osječko-baranjske županije zahvaljujući kojem je dodatno obogaćena turistička ponuda ovog kraja – kazao je Lukić i čestitao nagrađenima.

Vinatlon je samo jedna od manifestacija u bogatom vinskom mjesecu Osječko-baranjske županije koja povezuje umjetnost, vino, gastronomiju i vinske igre, što je raritet u odnosu na druge manifestacije, rekla je direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić.

– Pred nama je mjesec dana uživanja u svemu onome što Osječko-baranjska županija nudi u smislu vinskog turizma. Mi se možemo pohvaliti s četiri vinogorja koja redovito iznjedruju vinske pobjednike na različitim natjecanjima, poput ovog danas – istaknula je Jurić.

Ocjenjivačka komisija, u čijem sastavu je 11 stručnjaka – enologa, na čelu s predsjednicom dr. sc. Ivanom Alpezom imala je težak zadatak izabrati najbolje, međutim pobjedu je odnijelo vino „Graševina izborna berba“ iz 2017. godine, OPG Gerštmajer Mihalj. Ovo je prvo ocjenjivanje vina u okviru manifestacije Vinatlon, a nastavak je manifestacije Gator fest koja je svoje posljednje izadnje imala 2019. godine.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit