Najstarija božićna pjesma

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Image'Tiha noć, sveta noć' je najstarija i najpoznatija božićna pjesma. Rođena je na sam Badnjak davne 1818. godine, a za sve je kriv crkveni miš. Mladi svećenik, otac Josef Mohr, doputovao je na Badnjak u malo austrijsko seoce ne bi li predvodio svetu misu. Ali kad je stigao, imao je što vidjeti – orgulje ne rade jer ih je gladni miš progrizao. Bez orgulja nema glazbe, a kakav bi to bio Badnjak bez glazbe.Tako zabrinut, zaputio se na obližnju planinu koja gleda na seoce. Noć je bila krasna, seoce je zaronilo u snježnu bjelinu, mjesec je sjao, a prozori su svjetlucali. Gledajući tu ljepotu, mladom svećeniku su odjednom došli stihovi: Tiha noć, sveta noć! Ponoć je, spava sve.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit