Nagrada Etnografskog društva slovačke akademije znanosti dodijeljena Slovacima u Hrvatskoj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Etnografsko društvo slovačke akademije znanosti dodijelilo je nagradu Slovacima u Hrvatskoj

Nagrada je dodijeljena za zbirku ostavštine i prezentaciju – u obliku izložbe – zidnih kuharica u Hrvatskoj, Slovačkoj i drugim državama u kojima žive slovačke zajednice.

U kategoriji Izložba nagradu su dobile Izabela Dantnerova, Sandra Kralj Vukšić i Tatjana Seničanin za izložbu “Zidne kuharice-likovni izričaj naših baka” koju su pripremile u Zavičajnom muzeju u Galanti.

Istraživanje i pripremu izložbe financijski je podržalo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Savjet za nacionalne manjine, Savez Slovaka, Osječko Baranjska županija i grad Našice, izložba je postavljanje izložbe održano je uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici.
Ured za iseljene Slovake uputio je čestitku nagrađenima, posebno ravnateljici Slovačkog centra za kulturu Našice Sandri Kralj Vukšić i kustosici Tatjani Seničanin.
Iz Slovačkog centra za kulturu Našice ističu kako je lijepo kada matična zemlja cijeni napore svojih iseljenika jer se i na ovakav način vidi odnos domovine njihovih predaka prema slovačkim zajednicama u inozemstvu, koje značajno jačaju duh slovaštva.

Redakcijski tekst/izvor: Slovački centar za kulturu Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit