Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena javna priznanja Grada Našica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom Dana grada danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Našica koja je počela projekcijom filma o našem gradu. Čestitke Našičankama i Našičanima, povodom Dana grada te dobrodošlicu brojnim gostima zaželjeli su predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

– Našice u današnje vrijeme mijenjaju vizuru grada. Rezultat je to povijesnih ulaganja. U proteklih šest godina su započeti veliki projekti kohezijskih fondova Europske unije, ali i Republike Hrvatske, Osječko-baranjske županije, a najmanje sredstvima Grada Našica. Oni najistaknutiji projekti su naša prirodna i kulturna baština, a ove godine dobili smo uporabnu dozvolu za naš trg. Tijekom ove godine i krajem sljedeće godine očekujemo završetak naših dvoraca te Gregove vile. Važno je istaknuti nove projekte za koje prikupljamo projektnu dokumentaciju. To je sportski centar pod radnim nazivom “Nexe Arena” jer se ponosimo našim prvoligašem RK “NEXE” koji promiče Grad Našice kao nitko do sada. Ono što je nama zadatak u budućem razdoblju, osim ovih materijalnih projekata, je i demografska obnova. Svjesni smo da su temelj svega radna mjesta, ali tu je i stambeno pitanje koje nam je jako važno pa do kraja godine počinjemo s izgradnjom POS-ovih stanova – rekao je, uz ostalo, gradonačelnik Krešimir Kašuba.

U ime počasnih građana našeg grada nazočne je pozdravio Vladimir Šeks podsjetivši kako je za Našice duboko vezan jer mu je iz Našica supruga. Osim toga, ’70-ih i ’80-ih godina sudjelovao je u obrani brojnih Našičana koji su bili optuživani.
-Sudjelovao sam u stvaranju Hrvatske demokratske zajednice. U Hrvatskom saboru sam, u skladu sa svojim mogućnostima, davao doprinos razvoju Grada Našica na ostvarenju različitih projekata koje život znače za Našice. S velikim zadovoljstvom i danas sam ovdje s jednim osjećajem ponosa da sam bio dio ove lijepe priče – istaknuo je počasni građanin Vladimir Šeks.

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić u čestitci za Dan grada je rekao: -“793. rođendan je prilika prisjetiti se svega onoga dobroga što je bilo u prethodnom razdoblju – više od 600 milijuna kuna ulaganja u grad Našice, a uvjeren sam da će gradonačelnik pripremiti nove projekte i s novim projektima nastaviti pozitivne trendove ovdje u našemu gradu. Ono što je svakako značajno je da je Osječko-baranjska županija partnerski nastupala prema Našicama u brojnim projektima, prije svega onim u njenoj nadležnosti, a to je uređenje bolnice, škola te brojne druge infrastrukture Grad Našice ima dosta toga na što treba biti ponosan. Gospodarstvo je na visokoj razini, a trendovi su pozitivni.”

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler istaknuo je da mu je drago što je danas u Našicama, što može proslaviti Dan Grada i čestitati današnji dan svim Našičankama i Našičanima.
-Osobno sam obiteljski povezan s Našicama i jasno je da me svaki uspjeh grada posebno veseli, kao i svaki posjet ovom gradu – zaključio je Karlo Ressler.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Hrvoje Šimić istaknuo je kako svatko tko je prošao i prolazi kroz Našice vidi da se u Našicama kontinuirano radi i planski ulaže.
-“Želim gradonačelniku Našica da i dalje nastavi i da dovrši sve ono što je zatekao u mandatu od prijašnjih gradonačelnika koji su danas ovdje s nama – Krešimir Žagar i Josip Miletić. Upoznat sam s ambicioznim planovima gradonačelnika Krešimira Kašube, a kao saborski zastupnik mogu ponuditi pomoć da se dovrše ovi vrlo ambiciozni projekti koje građani i građanke Našica očekuju već niz godina. Koristim priliku čestitati svima blagdan svetog Antuna Padovanskog i Dan grada Našica – istaknuo je Hrvoje Šimić.

Na današnjoj svečanoj sjednici upriličena je dodjela javnih priznanja Grada Našica. Zahvalnica Grada Našica dodjeljena je: Javnoj vatrogasnoj postrojbi Našice, Branimiru Jokiću iz Đurđenovca, Jerku Amidžiću iz Markovca Našičkog, Dini Elijašu iz Markovca Našičkog, Zdravku Forintiću iz Zoljana, Petru Guljašu iz Martina, Antunu Hrženjaku iz Našica, Danijelu Pavloviću iz Našica te Franji Prispiloviću iz Našica. Nagrada Grada Našica dodijeljena je: Darku Ferčecu iz Lile, Branki Hajek iz Našica, Predragu Ciliju iz Našica, Valentinu Kegleviću iz Lađanske, Zdravku Kranjčecu iz Našica, Juliju Pepelku iz Našica i Mariju Šusteku iz Jelisavca. Nagrada Grada Našica za životno djelo dodijeljena je Marini Kopri i Danielu Kopriju iz Našica te Davidu Gullu iz Našica. Dobitnicima su čestitali gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar.

U ime nagrađenih zahvalila je Marina Kopri. U glazbenom dijelu programa svečane sjednice sudjelovali su pjevački zbor Gradske udruge umirovljenika te Tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole Kontesa Dora Našice i Tamburaško društvo „Dora Pejačević“.


redakcijsko izvješće, foto: S.Kulešević

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit