Na sastanku o kupalištu i turističkom uređenju Lapovca te pontonskom bazenu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba održao je danas u “Hrvatskim vodama” u Osijeku radni sastanak s direktorom direktorom Željkom Kovačevićem.

-Sastanak smo otvorili nizom tema, a jedna o najzanimljivijih je našičko kupalište. Razgovaralo se o mogućnostima vodenog resursa akumulacije Lapovac, o obnovi plaže na Lapovcu i ono što je zanimljivo i novo – o mogućem pontonskom bazenu u blizini brane. Postoji mogućnost da krenemo u realizaciju tog projekta. To, naravno neće biti sutra, nego je potrebno niz dozvola i predstojećih radnji. Treba istaknuti i spremnost “Hrvatskih voda” za turističko uređenje oko Lapovca, uređenje šetnice, biciklističe staze i dijela rasvjete – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Tema sastanka bila je i obrana od poplava, a to su projekti i idejna rješenja koji su u fazi realizacije. Ići će se na izgradnju nove akumulacije “Lapovac 1” ( postojeća je “Lapovac 2” ) koja će biti  na području iza Makloševca. Samo radi usporedbe, trentuni “Lapovac 2” ima oko 2 milijuna kubika vode, a novi “Lapovac 1” koji će biti izgrađen imat će 4 milijuna, što znači dvostruko veći vodeni resurs. Razgovoralo se – istaknuo je gradonačelnik – da i to bude u budućoj turističkoj ponudi.

Što se tiče pojačanog održavanje kanala, gradonačelnik je rekao kako je opet naglašeno da nedavnu poplavu – kako struka kaže – ne bi, nažalost, spriječilo ni stanje kanala, već samo akumulacije koje će biti izgrađene u sljedećih par godina. Akumulacija kao obrana od poplave u Martinu bit će većim dijelom na području Seone, a manjim na području Grada Našica. To je projekt koji će biti realiziran u sljedeće 2 do 5 godina. Važna tema, uz održavanje kanala duž našičke rijeke je i održavanje korita našičke rijeke u našičkom parku gdje bi se išlo na fiksaciju obala.  Treba istaknuti da bi 95 iznosa financirale “Hrvatske vode”.

 

tekst: N. Pavlus, foto: Grad Našice

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit