Na području PU osječko baranjske u posljednja 24 sata devet kaznenih djela

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je devet kaznenih djela 

U TRGOVAČKOM CENTRU UKRAO TORBICU
U utorak, 20. srpnja, u večernjim satima, nepoznati počinitelj je u trgovačkom centru u Osijeku ukrao torbicu u kojoj se nalazio novac, dokumenti i osobne stvari. Vlasniku, maloljetnom hrvatskom državljaninu, počinjena je materijalna šteta više tisuća kuna.

GOST HOTELA POČINIO KAZNENA DJELA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u ponedjeljak, 19. srpnja, tijekom noći, u Valpovu, 37-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela Oštećenje tuđe stvari i Teška krađa. Naime, 37-godišnjak je kao gost hotela došao do prostora recepcije te je pokušao provaliti registar kasu, dok je ključem sobe oštetio nadzorne kamere. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 8 500 kuna.

POLICIJA PRONAŠLA PROVALNIKA
Kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22- godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Teška krađa.
U ponedjeljak, 19. srpnja, u Osijeku, 22- godišnjak je ukrao motornu pilu, perilicu za rublje i plastične boce. Više možete pročitati ovdje. 

POLICIJSKI SLUŽBENICI PRONAŠLI POČINITELJA KRAĐE
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 37-godišnji hrvatski državljanin iz automobila ukrao novčanik s novcem i dokumentima te sunčane naočale  a o događaju možete više pročitati ovdje. 

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.  Prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, Belog Manastira, Belišća i Našica.

Jučer, 21. srpnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran je 1 vozač osobnog automobila koji je upravljao pod utjecajem alkohola.  Prilikom nadzora prometa, u Belišću, u 23,47 sati, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,41 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.  Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Jučer, 21. srpnja, u 15,50 sati, u Dardi, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljala 26-godišnja hrvatska državljanka iz Vardarca prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićena. Naime, 26-godišnjakinja unazad jedne godine ima tri pravomoćne presude za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Vozilo je privremeno oduzeto do pravomoćne odluke o počinjenom prekršaju. Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajna boda.

Sutra, 23. srpnja, u večernjim satima, na području Policijske uprave osječko-baranjske, policijski službenici će provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja vozača bicikla, mopeda i motocikla.

Izvor: PU osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit