Na području PU osječko baranjske povećan broj stradalih u prometu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U razdoblju od 1. siječnja do 19. lipnja 2022. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske, u cestovnom prometu   10 je osoba smrtno stradalo, što je više za pet osoba ili 100,00% u odnosu na isto razdoblje 2021. godine.
U tri prometne nesreće smrtno su stradale četiri osobe ili 40 posto od ukupno smrtno stradalih osoba u kojima su počinitelji imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Od šest sudionika koji su smrtno stradali njih pet ili 83,33 posto nije koristilo sigurnosni pojas.
U istom razdoblju ove godine 60 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, što je više za 25 osoba ili 71,42 posto u odnosu na prošlu godinu.
Iz policije pozivaju i upozoravaju sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise jer na takav način doprinose kako osobnoj tako i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.  Isto tako, apeliraju na građane da upozore na otkrivanje vozača koji svojim rizični ponašanjem u prometu teško ugrožavaju ostale sudionike. – Ukoliko se postavimo na način da to nije naša briga, direktno smo odgovorni za teška stradavanja na našim prometnicama od kojih nitko nije izuzet, pa ni mi sami, jer svi smo mi sudionici u prometu na bilo koji način – kažu u svom priopćenju iz PU.
Policijski službenici će i nadalje vršiti pojačani nadzor prometa zbog utvrđivanja prometnih prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća i njihovih posljedica,  s posebnim naglaskom na četiri „ubojice“ u prometu, a to su: vožnja pod utjecajem alkohola, nepropisna brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Izvor: PU osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit