Na području naše PU krađe, prijevare i alkoholizirani vozači

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 10 kaznenih djela od kojih u policiji izdvajaju kaznena djela krađe i prijevare

UKRAO MOBITEL
U petak, 14. siječnja, u večernjim satima, u Ladimirevcima, nepoznati počinitelj ukrao je mobitel vlasništvo 35-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 2000 kuna.

IZ KOLICA ZA KUPOVINU UKRAO TORBU
U ponedjeljak, 17. siječnja, u Osijeku, na parkirališnom prostoru trgovačkog centra, u trenutku spremanja kupljenih stvari iz kolica u osobni automobil nepoznati počinitelj ukrao je torbu sa osobnim stvarima i dokumentima, vlasništvo 56-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 3500 kuna.

PREVAREN PRI KUPNJI AUTOMOBILA
Dana 10. siječnja, u Osijeku, 34-godišnji hrvatski državljanin putem interneta stupio je u kontakt sa nepoznatom osobom koja je putem oglasnika objavila prodaju osobnog automobila. Kupovinu osobnog automobila 34-godišnjak je dogovorio za iznos od nekoliko tisuća eura. Nakon uplaćene akontacije prevarant je prekinuo daljnju komunikaciju sa oštećenim, nije isporučio vozilo niti mu je vratio uplaćeni novac.

POLICIJA UHITILA PROVALNIKE
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19-godišnjak i maloljetnik s područja Belog Manastira tijekom prošlog vikenda počinili dva kaznena djela Teška krađa u Belom Manastiru, o čemu je policija već izvjestila. Više o tome možete pročitati OVDJE.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik također počinio još dva kaznena djela teške krađe na području Belog Manastira.
Maloljetnik je tijekom vikenda provalio u trgovinu u Belom Manastiru o čemu je policija također izvještavala, a detalje možete pročitati  OVDJE.
Isto tako maloljetnik je početkom ove godine provalio u prostorije grada Belog Manastira iz kojih nije ništa otuđio.

PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 10 prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.  Na području Osijeka i Belog Manastira evidentirane su 4 prometne nesreće, a na području Belišća 2.
Jučer, 18. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su 2 vozača osobnih automobila pod utjecajem alkohola.   Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 10,20 sati, u Đurđenovcu, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin iz Našica. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,24 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
Jučer, u 15,10 sati, između mjesta Kozarca i Belog Manastira, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 47-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira upravljao je osobnima automobilom i zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom udario je u vozilo koje se kretalo ispred njega.
Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,70 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

REZULTATI POJAČANIH MJERA
Jučer, tijekom dana na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere  s naglaskom na evidentiranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.
Tijekom pojačanih mjera, policijski službenici su evidentirali ukupno 62 prekršaja, od kojih je evidentirano 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj vožnje u alkoholiziranom stanju, 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem opojnih sredstava, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj nepropisnog parkiranja i 6 ostalih prekršaja.

Izvor: PU osječko baranjska

Foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit