Na izložbi “Miocen sjeverne Hrvatske – Od blata do zlata” prikazani i fosilni ostaci s Krndije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

U sklopu Festivala Dani slavonske šume Zavičajni muzej Našice jučer je organizirao otvorenje gostujuće izložbe Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba pod nazivom “Miocen sjeverne Hrvatske – Od blata do zlata”. Ravnateljica muzeja Silvija Lučevnjak pozdravila je sve nazočne i predstavila goste, autore izložbe, Davora Vrsaljka i Mariju Bošnjak. Rekla je kako se ova izložba uklapa u program Festivala Dani slavonske šume, jer je glavna okosnica Festivala šuma i sve ono što je vezano uz nju te dodala kako se nada da će izložbu posjetiti i brojni školarci. Doktor znanosti Davor Vrsaljko kroz kratku prezentaciju predstavio je izložbu u kojoj se nalaze brojni primjerci fosilnih ostataka iz doba miocena, a moguće je vidjeti i neke primjerke s našeg područja, posebice s Krndije. Posebno se zahvalio i svim suradnicima te ravnateljici Silviji Lučevnjak i profesoru Branku Kranjčevu. Izložba će biti postavljena u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja do prvoga tjedna listopada.

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit