HKD “Lisinski” koncertom proslavio 130.obljetnicu, a za kraj večeri nastupio Ansambl LADO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U sklopu programa Festivala “Dani slavonske šume” večeras su, u Noći festivala, koncert održali članovi HKD-a “Lisinski”. Koncert je organiziran povodom proslave 130. obljetnice postojanja i rada društva, a u programu koji je vodio Branko Uvodić, nastupile su sve sekcije društva. U svoja dva izlaska članovi A sastava folklorne sekcije pod vodstvom Miroslava Šarića izveli su Pjesme i plesove sela Martin te posebno atraktivne Pjesme i plesove Hrvata u podravskom dijelu Mađarske. B sastav, koji vodi Jasmina Babaj, predstavio se Pjesmama i plesovima Slavonije. U društvu od početka ove godine djeluje i veteranski sastav također pod vodstvom Miroslava Šarića, a oni su večeras izveli Pjesme i plesove našičkog kraja. Najmlađi članovi, polaznici male škole folklora koju vodi Ana Galetić, publici su se predstavili Dječjim igrama i plesovima Slavonije. U svoja dva izlaska članovi mješovitog pjevačkog zbora pod vodstvom Ivana Krajačića, predstavili su se skladbama Prosto zrakom, Hrast, Oj talasi, Dva madrigala, Signore Delle Cime, Falen Isus i More moje. Publika je uživala u koreografijama i pjesmama, ali i u glazbenom intermezzu koji su izveli članovi tamburaškog sastava koji vodi Danijel Rihter. Gradonačelnik Josip Miletić čestitao je članovima Lisinskog 130. obljetnicu i zahvalio na ovom sadržaju kojim su se uključili u ovogodišnje Dane slavonske šume i time obogatili program. Pozvao je publiku da sutra dođu u Veliki park, budu dobri domaćini i sudjeluju u ostatku sadržaja koji su u programu festivala. Na kraju koncerta publici je na dolasku zahvalio predsjednik HKD-a “Lisinski” Hrvoje Šleder rekavši kako mu je drago što su ovu večer odlučili provesti uz “Lisinski” i na taj način zajedno s članovima društva proslavili ovu veliku obljetnicu. Zahvalio je i svim sponzorima, a najveću zahvalu uputio je članovima društva koji su odvajali svoje slobodno vrijeme za probe i na taj način dali svoj doprinos radu društva. Za kraj koncerta svi članovi društva okupili su se na pozornici i zajedno zapjevali Moju diridiku.
Nakon ovoga, pred brojnom publikom vokalno-instrumentalni koncert održali su članova Ansamba LADO. Noć festivala završila je vatrometom, a gastroponudu pripremile su članice Udruge žena Našičko Novo Selo i članovi Udruge starih športova “Slavonac” Našice.

Tekst i foto: Tomislava Justić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit