Na 87.Zelenom tjednu u Berlinu jedini predstavnik iz Hrvatske je Đanić, obrt za tradicionalnu proizvodnju iz Podgorača

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Berlinu se održava 87. Zeleni tjedan 2023, najveći svjetski poljoprivredni sajam

Ove godine glavne teme su održivost, sigurnost hrane i zaštita klime.
Zeleni tjedan započeo je 20.siječnja, a završava u nedjelju, 29. siječnja. Na njemu sudjeluje 1400 izlagača iz 60 zemalja, a ove godine jedini izlagač iz Hrvatske je Đanić,  obrt za tradicionalnu proizvodnju i poljoprivredu iz Podgorača odnosno OPG Filip Đanić i Terra d.o.o.
Obrt Đanić na sajmu sudjeluje 14. put, ove godine u sklopu suradnje hrvatsko-njemačke gospodarske komore. Predstavljaju se širokim asortimanom proizvoda – rakija i likera, a po prvi put predstavili su rakiju od dunje i kajsije. Ono što je također u ponudi je šljivovica premijum i loza bartique, proizvodi koji su stari pet godina.

Međunarodni sajam Zeleni tjedan utemeljen je 1926. godine kao najznačajniji svjetski sajam prehrane, poljoprivrede i hortikulture. Proizvođači namirnica i delicija iz cijelog svijeta koriste ovaj sajam u okviru nacionalnih štandova za predstavljanje svojih proizvoda te svojevrsno testiranje tržišta. Tijekom sajma održava se više od 300 stručnih događanja, a najznačajniji je bio 15. Globalni forum za hranu i poljoprivredu u organizaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede. Glavna tema bila je “Transformacija prehrambenih sustava: Globalni odgovor na višestruke krize”.

Tomislava Justić/Željko Matić-Berlinski magazin
Foto: Željko Matić-Berlinski magazin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit