Mladi GDCK darovali 98 ružica u spomen na 98.godišnjicu smrti Dore Pejačević

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Mladi Crvenog križa Našice jučer su, u suradnji s policijom i mladima GDCK iz Belog Manastira i Darde,  obilježili Međunarodni dan žena.

U suradnji s  Policijskom upravom Osječko-baranjskom – Odjelom za prevenciju, u centru Našica dijelili su ružice od papira s prigodnim porukama koje su mladi izrađivali na kreativnim radionicama u svom klubu. Podijeljeno je 98 ružica u spomen na 98 godišnjicu smrti prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Policija je s mladima uz ružice dijelila majice i informativne letke o obiteljskom nasilju i nasilju nad ženama s ciljem uočavanja i prevencije nasilja.

Program obilježavanja Međunarodnog dana žena mladi su nastavili u prostorijama svog kluba u kojem su ugostili mlade iz CK Darda i Beli Manastir.
Ravnatelj Crvenog križa Našice Igor Feldi u uvodnoj riječi  zahvalio je gostima na dolasku te na već tradicionalnoj aktivnosti izrade ružica povodom Dana žena. – Ovakve male aktivnosti poput darivanja ružica od papira, pridonose našem društvu jer donose osmijeh na lice i dovoljne su da nekome uljepšaju dan – rekao je Feldi  i pročitao dopis ravnatelja HCK  Crvenog križa Osječko-baranjske županije Gorana Latkovića koji je mladima uputio podršku u njihovom radu i istaknuo važnost ravnopravnosti i ulogu žena u našem društvu.

Nakon pozdravnih riječi voditelja klubova mladih, započela  je kreativna radionica. Na njoj su izrađivane čestitke i ružice od papira koje su po završetku radionice predane gostima kako bi ih podijelili majkama, sestrama, prijateljicama i ostalim ženama koje znaju.
Mladi Crvenog križa Našice  zahvaljuju PU Osječko-baranjskoj – Odjelu za prevenciju na suradnji u provođenju ove aktivnosti, a želja im je i ubuduće razvijati suradnju s gostima – društvima Crvenog križa  i udrugama u okruženju.

Redakcijski tekst

 

 

 

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit