Mjere zaštite i organizatorima sportskih natjecanja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, donio je preporuku da se do daljnjega odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1.000 ljudi, a za sva javna okupljanja koja će biti organizirana na snazi su sljedeće upute za organizatore:

  • osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima
  • dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt
  • dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5C) da ne dolaze na manifestacije

Sukladno ovoj odluci,  Hrvatski nogometni savez  donio je odluku o igranju utakmica bez gledatelja za utakmice pod svojom nadležnošću te je isto preporučio i  županijskim savezima. Nogometni savez Osječko-baranjske županije je, shodno tome, donio odluku o igranju utakmica bez gledatelja do 31. 03. 2020. godine. Iz Nogometnog središta Našice stoga mole klubove da se kao organizatori svojih domaćih utakmica pridržavaju odluke ŽNS Osječko-baranjskog vezano za igranje utakmica bez gledatelja, te da se pridržavaju svih naputaka izdanih od strane državnih službi i tijela. Uz navedeno, mole da se svi sudionici utakmice suzdržavaju od rukovanja, prisnih kontakata, grljenja i slično, te da omoguće za igrače, službeno i tehničko osoblje dezinfekcijska sredstva za pranje ruku na što više punktova. Preporuka je i da se izbjegavaju zajednička druženja poslije utakmica dok se situacija vezana uz virus ne dovede u normalno stanje.

Sličnu mjeru donio je i Hrvatski odbojkaški savez sa svrhom zaštite gledatelja, klubova , igrača i natjecanja, sukladno kojoj će se prvenstvene utakmice svih liga igrati bez gledatelja. Organizatori sportskih natjecanja dužni su prije organizacije osigurati suglasnost nadležnih županijskih stožera civilne zaštite, a koja će se temeljiti na mišljenju nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da su ispunili propisane upute.  Drugim riječima, organizator natjecanja (utakmica, turnira) dužan je poslati zahtjev za suglasnost održavanja natjecanja (nije propisan službeni obrazac) u kojem će navesti podatke o natjecanju/utakmici (mjesto i datum, broj sudionika i gledatelja) te koje su mjere poduzete.
Zahtjev treba poslati na mail: civilna.zastita@obz.hr .

Tekst: Danko Justić 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit