“Mimoza” Đurđenovac obilježila nacionalni dan prevencije raka vrata maternice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Liga protiv raka “Mimoza” Đurđenovac obilježila je danas nacionalni dan prevencije raka vrata maternice – Dan mimoze. Obilježavanje je organizirano u središtu Đurđenovca, a članovi udruge dijelili su mimoze, letke te mjerili razinu šećera u krvi i tlak građanima Đurđenovca. Kako je rekla predsjednica Lige – Ljiljana Hodak, cilj je bio podizanje svijesti javnosti, a posebno žena i njihovih partnera, o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenja protiv HPV-a te brige za vlastito zdravlje. Rak vrata maternice je treći najčešći oblik raka u žena, poslije raka dojke i štitnjače. Doktorica Hodak i ovim je povodom apelirala na sugrađanke da odvoje vrijeme za vlastito zdravlje jer se jednim pregledom može spriječiti teško oboljenje stoga neka ovaj dan bude samo podsjetnik da briga za vlastito zdravlje mora biti svakodnevna.

tekst: N.Pavlus, foto: S.Kulišić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit