LAG “Karašica” organizirao radionicu za gospodarski sektor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Našicama održana radionica za gospodarski sektor u sklopu izrade Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe “Karašica” za razdoblje 2023.-2027. Sve nazočne pozdravila je savjetnica za EU projekte i ruralni razvoj Ivana Bagarić.

-Ovo je sedma radionica u izradi Lokalne razvojne strategije, a tema je jako važna jer radimo strategiju koja će se provoditi na području LAG-a “Karašica”- LAG-a koji obuhvaća veliko područje od 4 grada i 13 općina. Moramo donijeti mjere koje će se provoditi na našem području i koje će naši poljoprivrednici, jedinice lokalne samouprave i udruge, dakle svi dionici ovoga sustava, moći koristiti i povlačiti sredstva Europske unije preko LAG-a “Karašica” – istaknula je Ivana Bagarić.

Ovo je bila posljednja u nizu radionica podijeljenih po sektorima. Do sada su održane radionice za civilni i javni sektor, a sada i radionice za gospodarski sektor: OPG-ove, obrte, trgovačka i dionička društva. Nacrt strategije bit će objavljen na web stranici LAG-a “Karašica”, a svi koji nisu bili nazočni radionicama, svoje prijedloge moći će dati online kroz javno savjetovanje. Nakon toga slijedi pravna procedura za usvajanje.

-Sredinom ove godine očekuje se natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na koji će se LAG “Karašica” prijaviti ovom Lokalnom razvojnom strategijom. Očekujemo da ćemo biti izabrani i s početkom 2024. godine, ili već krajem ove godine, krećemo s provođenjem strategije, odnosno s objavom natječaja – pojasnila je Ivana Bagarić.

Strategiju su predstavile konzultantice Gordana Stojanović i Bojana Orsić istaknuvši kako su ove radionice važne, ne samo zbog predstavljanja strategije, već i kako bi se dobile povratne informacije.

tekst i foto: N.Pavlus

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit