Kulturno stvaralaštvo nacionalnih manjina Republike Hrvatske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Sinoć su na 10. jubilarnoj Manifestaciji «Kulturno stvaralaštvo nacionalnih manjina Republike Hrvatske», održanoj u Koncertnoj dvorani «Vatroslav Lisinski» u Zagrebu, nastupili predstavnici Matica slovačkih iz Jelisavca, Markovca, Iloka i Josipovca. Po četiri para iz navedenih Matica predstavili su se koreografijom Branke Baksa – «Skitnja Slovačkom», a u pratnji iločke glazbe. Na ovoj manifestaciji, održanoj pod pokroviteljstvom Vlade RH, predstavljeno je 17 nacionalnih manjina, a gost večeri bio je ansambl narodnih pjesama i plesova “Lado”.

Kao najvjernija publika, pjevače su pratili brojni plesači, gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, predsjednik Saveza Slovaka RH-Andrija Kuric, potpredsjednica Savjeta za nacionalne manjine RH – Kata Kanđera i mnogobrojni predstavnici Matica Slovačkih iz Lipovljana, Zagreba, Rijeke i Osijeka.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit