Krađe, bombe, požari i prometne

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 7 kaznenih djela od kojih izdvajamo: jedno kazneno djelo razbojnička krađa i jedno kazneno djelo teška krađa. Jučer, 3. kolovoza, oko 14,15 sati, u Osijeku, iz trgovine sportske opreme nepoznati počinitelj ukrao je više komada sportske odjeće i pobjegao iz trgovine. Nepoznatog počinitelja su na ulici sustigle djelatnice trgovine i pokušale oduzeti ukradenu sportsku odjeću u čemu su djelomično i uspjele, oduzevši počinitelju jedan komad odjeće. Ustrajan u namjeri izvršenja kaznenog djela, nepoznati počinitelj uhvatio je za ruku jednu od djelatnica koja je pustila ukradenu odjeću, što je počinitelj iskoristio i pobjegao s dijelom ukradene sportske odjeće. Pravna osoba iz Osijeka oštećena je za nekoliko stotina kuna. U noći s 2. na 3. kolovoza, od 18 do 6 sati, u Levanjskoj Varoši, nepoznati počinitelj provalio je u metalno spremište i ukrao 20 plinskih boca. Pravna osoba iz Vinkovaca oštećena je za više tisuća kuna. Jučer, oko 13 sati, u Ulici Ljudevita Gaja u Dardi, 33-godišnji hrvatski državljanin je tijekom iskopa zemlje pronašao ručnu bombu M-75. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je s mjesta pronalaska ručnu bombu na siguran način izuzeo.
Jučer, oko 10,30 sati, na farmi u Petrijevcima vlasništvo 88-godišnje hrvatske državljanke iz Osijeka, izbio je požar u uređenom dnevnom boravku potkrovlja zgrade. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je uzrok nastanka požara pregrijavanje i zapaljenje električnih kabela električnih uređaja koje su koristili radnici farme. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrijevci te nije bilo ozlijeđenih osoba. Vlasnici farme nastala je materijalne šteta u iznosu od oko 2000 kuna.
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreće. U pet prometnih nesreća jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a pet osoba lake tjelesne ozljede. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Đakova dogodile su se četiri prometne nesreće, na području Osijeka i Belišća po dvije prometne nesreće i jedna prometna nesreća na području Belog Manastira.
Jučer, 3. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača (1 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 16,10 sati, u Dardi, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 48-godišnji hrvatski državljanin iz Darde.
Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,65 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U 16,30 sati, u Antunovcu, dogodila se prometna nesreća (nalet na drugo vozilo zbog neprilagođene brzine) u kojoj su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede, a kod vozača osobnog automobila 28-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bilja utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,39 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

izvor: PU OBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit