Krađa, uhićenja i prometne nesreće

Facebook
Twitter
Pinterest

KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 5 kaznenih djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo teška krađa.
UKRAO TORBICE S NOVCEM IZ AUTOMOBILA
U noći s 10. na 11. listopada, u Čepinu, nepoznati počinitelj provalio je u tri parkirana automobilia parkiranim na kolnom prilazima i u dvorištima, vlasništvo 52-godišnjeg hrvatskog državljanina, 30-godišnjeg hrvatskog državljanina i 65-godišnjeg hrvatskog državljanina te ukrao torbice s dokumentima, bankovnim karticama, novcem i zlatnim nakitom. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.
Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, policija vlasnicima automobila savjetuje:
Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

ODIGRANA NOGOMETNA UTAKMICA IZMEĐU REPREZENTACIJA HRVATSKE I SLOVAČKE
Jučer, 11. listopada, s početkom u 20,45 sati, na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku,  odigrana je utakmica između reprezentacija Hrvatske i Slovačke. Nogometnu utakmicu u Gradskom vrtu u Osijeku gledalo je oko 9 900 gledatelja. Tijekom odigravanja ovog sportskog natjecanja, uhićena su ukupno tri navijača zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja iz drugih zakona. Jedan navijač je pokušao ući na stadion pod utjecajem alkohola s nevažećom ulaznicom, a dva navijača su palila pirotehnička sredstava i boravili na stadionu pod utjecajem alkohola. Novčanom kaznom od 2 000 do 15 000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 30 dana kaznit će se osoba koja pokuša ući dolazi i boravi na prostoru sportskog objekta u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 grama po kilogramu, a za bacanje predmeta u natjecateljski prostor ili gledateljski prostor sportskog objekta propisana je novčana kazna od 5 000 do 25 000 kuna ili kazna zatvora od 30 do 60 dana.
Prekršajni sud može počinitelju prekršaja propisanog Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima uz novčanu kaznu i kaznu zatvora, osim zaštitnih mjera i mjera opreza propisanih Prekršajnim zakonom izreći i zaštitnu mjeru:
– zabrane prisustvovanja određenim sportskim natjecanjima na području Republike Hrvatske s obvezom javljanja u policijsku postaju
– zabrane prisustvovanja određenim sportskim natjecanjima na području Republike Hrvatske s obvezom boravka u policijskoj postaji
– zabrane odlaska na određena sportska natjecanja u inozemstvu na kojima sudjeluju hrvatske reprezentacije ili sportski klubovi s obvezom javljanja u policijsku postaju i obvezom predavanja putne isprave.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 12 prometnih nesreća. U 4 prometne nesreće 8 osoba je lako tjelesno ozlijeđeno, a 8 prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu.
Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća, na području Belog Manastira i Đakova tri, a na području Našica jedna prometna nesreća.
Jučer, 11. listopada, na području Policijske osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 4 vozača (3 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00:35 sati u Našicama, kada je nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila, 29-godišnji hrvatski državljanin iz Našica. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,19 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
U 19:10 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila, 35-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Đakova, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,15 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

izvor: PUOBZ

foto:PUOBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit