Krađa u prodavaonici u Vukojevcima

 

Iz Policijske uprave osječko-baranjske izvijestili su kako je nepoznati počinitelj, u noći s 19. na 20. svibnja, provalio u prodavaonicu u Vukojevcima i ukrao više desetaka šteka cigareta i kasu s više od deset tisuća kuna.

Također u noći s 19. na 20. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu u Kneževim Vinogradima i iz unutrašnjosti ukrao više stotina kuna, nekoliko litara vina, mobitel i više desetaka kutija cigareta. Nakon toga je provalio u drugu trgovinu u Kneževim Vinogradima i iz blagajne u unutrašnjosti trgovine ukrao više stotina kuna.

Nepoznati je počinitelj tijekom noći s 19. na 20. svibnja provalio u skladišne prostorije i prostorije za čistačice željezničke postaje na području Osijeka te se udaljio ne otuđivši ništa.

Nepoznati je počinitelj pokušao je provaliti u prodavaonicu mješovite robe u Kuševcu, nakon čega se udaljio ne otuđivši ništa.

Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Nadalje, policija provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da su 22-godišnji, 27-godišnji i 19-godišnji hrvatski državljani u prodavaonici u Ulici Josipa Reihl-Kira u Osijeku 19. svibnja ukrali više od pet komada parfema i time pričinili materijalnu štetu od više tisuća kuna. Policija nadležnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se i da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje službene ili poslovne isprave. U rujnu 2016. godine 59-godišnjak je, kao odgovorna osoba u tvrtki, sačinio nevjerodostojni račun za izvršenje ličilačkih radova u tri stana u stambenoj zgradi u Osijeku, iako je znao da radovi nisu završeni. Račun je predao na naplatu upravitelju zgrade, koji je 28. rujna 2016. godine s računa pričuve zgrade obavio plaćanje ispostavljenog računa u iznosu većem od pet tisuća kuna. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se i da je 82-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. Naime, 3. svibnja 82-godišnja hrvatski državljanka je na auto 46-godišnjeg državljanina, parkiranom u dvorištu obiteljske kuće, bacila keramički tanjur. Na krovu automobila nastali su udubljenje i ogrebotine. Materijalna šteta iznosi više od tisuću kuna. Protiv 82-godišnje hrvatske državljanke policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. Sve nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Dvije su se dogodile na području Osijeka, a dvije na području Belog Manastira.

Izvor: PU osječko-baranjska

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest