Krađa u prodavaonici u Vukojevcima

 

Iz Policijske uprave osječko-baranjske izvijestili su kako je nepoznati počinitelj, u noći s 19. na 20. svibnja, provalio u prodavaonicu u Vukojevcima i ukrao više desetaka šteka cigareta i kasu s više od deset tisuća kuna.

Također u noći s 19. na 20. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu u Kneževim Vinogradima i iz unutrašnjosti ukrao više stotina kuna, nekoliko litara vina, mobitel i više desetaka kutija cigareta. Nakon toga je provalio u drugu trgovinu u Kneževim Vinogradima i iz blagajne u unutrašnjosti trgovine ukrao više stotina kuna.

Nepoznati je počinitelj tijekom noći s 19. na 20. svibnja provalio u skladišne prostorije i prostorije za čistačice željezničke postaje na području Osijeka te se udaljio ne otuđivši ništa.

Nepoznati je počinitelj pokušao je provaliti u prodavaonicu mješovite robe u Kuševcu, nakon čega se udaljio ne otuđivši ništa.

Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Nadalje, policija provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da su 22-godišnji, 27-godišnji i 19-godišnji hrvatski državljani u prodavaonici u Ulici Josipa Reihl-Kira u Osijeku 19. svibnja ukrali više od pet komada parfema i time pričinili materijalnu štetu od više tisuća kuna. Policija nadležnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se i da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje službene ili poslovne isprave. U rujnu 2016. godine 59-godišnjak je, kao odgovorna osoba u tvrtki, sačinio nevjerodostojni račun za izvršenje ličilačkih radova u tri stana u stambenoj zgradi u Osijeku, iako je znao da radovi nisu završeni. Račun je predao na naplatu upravitelju zgrade, koji je 28. rujna 2016. godine s računa pričuve zgrade obavio plaćanje ispostavljenog računa u iznosu većem od pet tisuća kuna. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se i da je 82-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. Naime, 3. svibnja 82-godišnja hrvatski državljanka je na auto 46-godišnjeg državljanina, parkiranom u dvorištu obiteljske kuće, bacila keramički tanjur. Na krovu automobila nastali su udubljenje i ogrebotine. Materijalna šteta iznosi više od tisuću kuna. Protiv 82-godišnje hrvatske državljanke policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. Sve nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Dvije su se dogodile na području Osijeka, a dvije na području Belog Manastira.

Izvor: PU osječko-baranjska

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.03.2020.

11.03.2020.

18.03.2020.

25.03.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit